Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mektig stolt Alexander Stöckl

Nyter laggullet i skiflyging.

GLADE GUTTER:  Alexander Stöckl og Anders Fannemel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GLADE GUTTER: Alexander Stöckl og Anders Fannemel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Landslagstrener Alexander Stöckl opplevde søndag at hans hoppere tok Norges annet laggull under hans ledelse. Seirene har strømmet inn med østerrikeren ved roret.

«Vi vil være verdens viktigste hoppnasjon!» er mottoet til de norske hopperne. Stöckl ledet Norge til VM-gull for lag i storbakken i Falun forrige vinter. Etter at Østerrike har dominert med tre strake laggull i skiflyging, var endelig Norge tilbake som verdens dominerende hoppnasjon. Aldri tidligere har noe laggull blitt vunnet like suverent.

Det skilte over 110 poeng til Tyskland på sølvplass.

Solid laginnsats Norge mangler kanskje den klare eneren som Peter Prevc har stått fram som, men ingen andre nasjoner kan vise til samme jevne laginnsats.

Det norske støtteapparatet med Stöckl i spissen hadde en tung oppgave med å få de norske hopperne klar til søndagens laghopping. Lørdag gikk både sølvvinner Kenneth Gangnes og Johann André Forfang over ende på store lengder og i høy hastighet. Det var to forslåtte kropper og hoder som måtte på plass foran sesongens viktigste lagkonkurranse.

- Det var en hektisk kveld og dag med å få alle på plass til rennet. Lars (Haugvad) jobbet i hele går kveld med å få Johann klar. Forfang hadde litt vondt i ryggen og brystet etter fallet, sa Stöckl.

- Lars gjorde en kjempejobb, slo Stöckl fast.

- Det må har vært nervepirrende for deg på trenertribunen?

- Jeg var nervøs foran hvert eneste hopp. Det var så varierende forhold, og man så jo hvor fort mange andre fikk ødelagt sine hopp, sa 42-åringen.

Slitne hoppere Han tror det ikke blir noe problem å komme tilbake til hverdagen igjen for de norske hopperne.

- Jeg tror hopperne klarer å nullstille og ta seg ned igjen selv. De er nok ganske så utslitt etter denne helgen. Vi reiser hjem mandag, og så får hopperne restituere hjemme før vi starter forberedelsene til verdenscuprennene i Zakopane, sa Stöckl.

Til Zakopane har Norge bare seks plasser. Dermed deltar i utgangspunktet de seks hopperne som var med til skiflygings-VM.

Det er ved siden av de fire VM-vinnerne, Anders Fannemel, Kenneth Gangnes, Johann André Forfang og Daniel-André Tande, også Andreas Stjernen og Joachim Hauer.

Etter verdenscuprennene i Zakopane er det NM i Lysgårdsbakken tirsdag 26. januar. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media