Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Konflikten mellom Svein-Erik Edvartsen og Norges Fotballforbund

Melder Edvartsen krig mot NFF kaster han samtidig dommerkarrieren ut av vinduet

Svein-Erik Edvartsen har bare en ting å gjøre om det overordnede målet er å komme tilbake som dommer. Han må be om pent vær.

DET VAR EN GANG: Det er dette Svein-Erik Edvartsen ønsker å drive med, dømming på det øverste nivået. Hvor sterkt han ønsker det vet vi når vi får svaret på den videre veien i konflikten med Norges Fotallforbund. Cornelius Poppe / NTB scanpix
DET VAR EN GANG: Det er dette Svein-Erik Edvartsen ønsker å drive med, dømming på det øverste nivået. Hvor sterkt han ønsker det vet vi når vi får svaret på den videre veien i konflikten med Norges Fotallforbund. Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ONSDAG 27. SEPTEMBER er det 14 dager siden Svein-Erik Edvartsen mottok avskjedigelsen Norges Fotballforbund sendte ham per brev. Da får vi også vite om den tidligere profilerte dommeren velger krig eller ydmykhet i konflikten med sin tidligere arbeidsgiver.

SVEIN-ERIK EDVARTSEN har egentlig bare en ting å gjøre om det overordnede målet i konflikten med Norges Fotballforbund er å få tilbake dommerlisensen. Han må sitte helt stille i båten. Musestille faktisk, inntil stormen har stilnet og bølgene lagt seg. Rett og slett be om pent vær. Jeg vet ikke om det nytter på bakgrunn av det som har skjedd og det som er sagt, men jeg vet i hvert fall følgende:

Ingen domstol i verden, om dette havner i rettssystemet, kan levere en kjennelse som gir Svein-Erik Edvartsen tilbake retten til å dømme Eliteserien for NFF og internasjonale kamper for UEFA og FIFA.

Det er det bare Norges Fotballforbund som kan gjøre.

AV DEN GRUNN, og igjen fordi Edvartsen gir inntrykk av at det er dommerlisensen som er det avgjørende for hans del, ligger det i kortene at fornuft blandet med ydmykhet er veien å gå. En sivil jobb kan Svein-Erik Edvartsen skaffe seg nær sagt hvor som helst. Retten til å dømme toppfotball styres utelukkende fra fotballens bestemmende organ på Ullevaal Stadion. Og derfor vil det forundre meg en smule om herrene Edvartsen og Elden ikke kommer motparten i møte før årets konflikt i Idretts-Norge havner i retten.

Er dømmingen så viktig som Edvartsen gir inntrykk av er full konfrontasjon det siste han ønsker.

Er viktigheten av dømmingen bare noe han gir inntrykk av vil krig bli meldt.

DOMSTOLEN KAN ENDE opp med hva som helst når det gjelder NFFs håndtering av Edvartsens avskjedigelse fra stillingen som seksjonsleder for samfunnsansvar. Det er Norges Fotballforbund forberedt på. Det er Svein-Erik Edvartsen forberedt på. Retorikken fra begge sider tyder også på at begge parter mener de har en meget god sak og at bevisene er overveldende i begge retninger. Men det er NFF som sitter med trumfkortet i denne konflikten – dommerlisensen.

Måten de spiller det på, om det i det hele tatt er et tema, vil avhenge av viljen til å ta oppvasken med Edvartsen i full offentlighet.

ER NORGES FOTBALLFORBUND interessert i en minnelig løsning der Edvartsen forsvinner uten mer støy, en løsning som kan gjenåpne døra for dommerkarrieren om alle avtalte kriterier følges og overholdes en gitt tid inn i framtida? Jeg vet ikke. Det jeg derimot vet gjennom kilder i NFF er at veldig mange er forundret over at Edvartsen – og igjen hvis dette med dømmingen er det viktigste – ikke er rådet til å holde lavest mulig profil. For selv om han selvfølgelig kan vinne en eventuell rettssak vil han alltid tape i jakten på dommerlisensen.

Når 14 dagers fristen er ute vet vi mer om prioriteringene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!