Melder nytt forfall

Thomas Alsgaard har meldt forfall til helgas verdenscup i Estland. Frode Estil og Odd-Bjørn Hjelmeset vurderer det samme. Nyttårskulda har satt sine spor.

Etter ei økt med landslagstrener Carl Henning Gran i går kveld bestemte Thomas Alsgaard seg for å bli hjemme fra fellesstarten og sprinten i estiske Otepää i helga.

- Thomas har trent de siste to dagene, men vi ble enige om at det ikke var vits i å risikere et tilbakefall i sykdommen med å gå renn i helga. Det kan bli kaldt i Estland, sier Gran til Dagbladet.

Det er meldt mellom 10 og 20 blå i helga.

Tvilsomme

Frode Estil og Odd-Bjørn Hjelmeset er også meget usikre på om de reiser til kuldeinfernoet i byen nær finskebukta.

Estil vant den forrige fellesstarten på tremil i verdenscupen, men velger trolig å bli hjemme nå.

- Jeg er fortsatt veldig usikker. På økta i dag var jeg småtett i halsen, men tar avgjørelsen etter treninga i dag. Blir det kaldt i Otepää så er det ikke den beste medisinen å gå der, sier Estil, som ble sjuk 5. juledag, og har slitt siden.

Odd-Bjørn Hjelmeset avventer også til i kveldinga i dag før han bestemmer seg for å reise.

- Jeg har stort sett trent inne siden nyttår. Jeg har hatt én tur på ski i 2003. Ungene er ute og leker hele dagen, mens pappa som er skiløper, er inne på tredemølla, sier en oppgitt og småironisk Hjelmeset.

Sykdommen kom snikende på første nyttårsdag. I likhet med Frode Estil har vinteroppkjøringa blitt spolert. Sportssjefen i langrenn, Bjørnar Håkensmoen, er bekymret.

- Det er ikke gunstig. Dette med kulda og sjukdom er en av mange små ting som gjør at marginene ikke har gått vår vei i årets sesong. Men det må ikke bli noen unnskyldning. Det vi har prestert på herresida, har ikke vært bra nok, sier Håkensmoen.

Kuldesjokk

Problemet til det norske herrelaget har vært at den strenge kulda i Norge i jule- og nyttårshelga har hemmet dem i å trene skikkelig. Anders Aukland går i Estland, men har ikke fått noen hardøkter.

- Nei, jeg har ikke tort det. Det er for stor risiko å kjøre hardøkter når det er nærmere 20 minus. Men jeg har fått gått mye på ski i jula. Mange gode langturer, sier Aukland.

For Frode Estil gikk det galt etter ei hardøkt.

- Jeg gikk testløp i minus 15-16 grader. Det er nok en medvirkende årsak til at jeg ble dårlig, sier han.

Sportssjef Håkensmoen ser det paradoksale i situasjonen:

- Det er litt rart at tyskerne, som bor i et land der det har vært ti varmegrader og null skispor, er de som går best når det er minus 20.

<B>BLIR HJEMME: </B>Thomas Alsgaard har vært sjuk hele jula og tar ingen sjanser på renn i kulda. Men han er endelig i trening igjen.