Melder om drama

Publikummer måtte ha medisinsk hjelp da Erling Braut Haaland (21) landet i Manchester. Nordmannen hylles for «karismatisk opptreden» utenfor Eithad Stadium.

VISTE SEG FRAM: Erling Braut Haaland møtte fansen i Manchester City for første gang. Video: Manchester City Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Flere engelske papiraviser domineres av Haaland-artikler etter presentasjonen i Manchester City i går.

For første gang fikk supportere og engelsk presse møte den sensasjonelle nordmannen som nå skal erobre Premier League. Han trener for første gang med laget i dag.

Haaland sørget for en overbevisende forestilling på scenen utenfor Eithad Stadium. Men det var ikke alt som gikk på skinner, og i en periode oppsto det et drama som handlet om helse.

STORE MASSER: Flere tusen kom for å se Erling Braut Haaland. Her står han på scenen sammen med Danny Jackson og Natalie Pike som ledet presentasjonen. Foto: NTB
STORE MASSER: Flere tusen kom for å se Erling Braut Haaland. Her står han på scenen sammen med Danny Jackson og Natalie Pike som ledet presentasjonen. Foto: NTB Vis mer

Manchester Evening News er blant avisene som skriver at seansen med presentasjonen av i alt tre spillere måtte stoppes i en liten periode.

Fra scenen måtte de som ledet showet - Danny Jackson og Natalie Pike - be om medisinsk assistanse for en publikummer.

- De minnet publikum om å drikke vann, så de ikke ble dehydrert, skriver avisa.

I FYR OG FLAMME: - Haaland's on fire already, skriver engelske aviser i dag. Foto: NTB
I FYR OG FLAMME: - Haaland's on fire already, skriver engelske aviser i dag. Foto: NTB Vis mer

- Bortsett fra dette bekymringsfulle øyeblikket, var det merkbar spenning i lufta. Ikke bare hos barna som hadde drakter med Haaland og Julian Alvarez på, men hos folk i alle aldre, heter det.

Det er ikke kjent hva som ble skjebnen til publikummeren som trengte medisinsk hjelp. Men det var en usedvanlig varm dag i Manchester i går. Sammen med synet av den norske stjerna, ble det mektige inntrykk på flere måter.

THE SUN: Erling Braut Haaland sier han har en femårskontrakt med Manchester City. Spanske rapporter har antydet at La Liga ikke er langt unna.
THE SUN: Erling Braut Haaland sier han har en femårskontrakt med Manchester City. Spanske rapporter har antydet at La Liga ikke er langt unna. Vis mer

The Sun skriver at Haaland sa «alle de riktige tingene» i møtet med fansen. Blant annet uttalte han at han knapt klarte å si «Manchester United» - til stor jubel fra folkemassene.

- Haaland's on fire already, skriver avisa, og slår fast at nordmannen hadde massene i sin hule hånd.

Også argentineren Julian Alvarez og tyskeren Stefan Ortega Moreno ble presentert for publikum, men havnet fullstendig i skyggen av den norske stjernesigneringen.

DAILY MIRROR: Erling Braut Haalands uttalelse om at han ikke liker å si ordet «Manchester United» skaper overskrifter i England.
DAILY MIRROR: Erling Braut Haalands uttalelse om at han ikke liker å si ordet «Manchester United» skaper overskrifter i England. Vis mer

- Rapporter i Spania hevder at Haaland kan ende opp i La Liga. Men han fokuserer bare på langtidskontrakten med Pep Guardiolas Premier League-vinnere. Han sjarmerte tusenvis av fans som kom for å møte ham, skriver Daily Mirror.

- Haaland har det travelt med å vinne trofeer, melder The Guardian, og siterer spissen på at det var magefølelsen som sendte ham til City.

- Jeg hadde følelser for City, sa han. Det virker allerede å være gjensidig, konkluderer The Guardian.

Etter noen dager i Manchester drar laget på USA-tur. Der venter meksikanske Club América (21. juli) og Bayern München (24. juli).

Serieåpningen er mot West Ham 7. august. Haaland forteller at han har brukt sommeren godt og er forberedt.

- Jeg tror vi kommer til å få en fin tid sammen, sier han til supporterne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer