Meldes startklar til prøve-VM

Martin Johnsrud Sundby går sitt første verdenscuprenn siden før jul i Oberstdorf lørdag. Norge sender 10 kvinner og 11 menn til prøve-VM.

KLAR: Martin Johnsrud Sundby er tilbake i verdenscupen kommende helg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KLAR: Martin Johnsrud Sundby er tilbake i verdenscupen kommende helg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

35-årige Sundby har slitt med vond rygg denne sesongen. Han valgte å bryte 15-kilometeren i fri teknikk i Davos før jul. Siden har han ikke konkurrert i verdenscupen.

Røa-løperen var i utgangspunktet tatt ut til sist helgs verdenscuprenn i Nove Mesto, men valgte å overlate plassen til Didrik Tønseth som følge av at han var «1,3 prosent i tvil» om comebacket kom en uke for tidlig.

Til helgens renn i Oberstdorf føler åpenbart Sundby seg klar.

Tirsdag var han med da Norges Skiforbund presenterte den norske troppen til det som kommende helg blir et lite prøvemesterskap foran neste års VM i den tyske skimetropolen.

30 kilometer skiathlon står på programmet for Sundby og konkurrentene i Oberstdorf lørdag. Therese Johaug og resten av verdenseliten på kvinnesiden skal ut på den halve distansen.

Søndag er det sprint i klassisk stil.

De uttatte er fra elitelagene, med unntak av Veidekkeløper Håvard Solås Taugbøl fra innlandet og Hedda Østberg Amundsen fra Asker Skiklubb. I tillegg har Gjøran Tefre fra Team Veidekke Vest friplass som leder av Skandinavisk Cup. Julie Myhre (Byåsen), som leder Skandinavisk Cup for kvinner, velger denne helgen å stå over for å få en god treningsperiode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer