I TENKEBOKSEN: Pep Guardiola vurderer framtida til flere av Manchester City-stjernene. Foto: Scanpix
I TENKEBOKSEN: Pep Guardiola vurderer framtida til flere av Manchester City-stjernene. Foto: ScanpixVis mer

Meldingen Citys stjernekeeper ikke vil høre: Guardiola kan være nådeløs

Manchester City-trener Pep Guardiola vurderer å kvitte seg med keeper Joe Hart.

Den engelske landslagskeeperen har vært Citys førstevalg de siste seks sesongene og har bidratt til to Premier League-titler, to ligacupseire og FA-cuptriumfen fra 2011.

Flere rapporter har imidlertid knyttet Barcelonas Marc-Andre ter Stegen til Manchester-klubben, og da Guardiola ble spurt om engelskmannens framtid utelukket treneren ingenting.

– Jeg er fornøyd med hans kvaliteter, hans oppførsel og jeg vet hva han betyr for klubben. Hva som skjer skal vi bestemme bak lukkede dører, men akkurat nå er han en spiller hos oss, sa den tidligere Barcelona- og Bayern München-treneren kvelden før ligaåpningen mot Sunderland lørdag.

Stor tropp

– 31. august er siste dag i overgangsvinduet. Vi vil da se hvilke spillere som vil bli, hvem som vil bli lånt ut, hvilke som vil bli solgt og hvem som har kommet inn. Men vi er 28-29 mann i troppen nå, så vi må redusere det.

Guardiola har rukket å bruke om lag 150 millioner britiske pund i løpet av oppkjøringen, med Evertons John Stones som sistemann inn for 47,5 millioner pund.

Midtstopperen ble meldt spilleklar til Sunderland-kampen etter å ha gjort flere opptredener for Everton i oppkjøringen til sesongen.

Redusert forsvar

At 22-åringen er klar er gode nyheter for City-treneren som må klare seg uten Vincent Kompany og Nicolás Otamendi, som begge ikke er i god nok form etter å ha vært skadd.

– Jeg vil at vi skal spille god fotball. Min drøm er at vi skal vinne, men før det vil jeg at vi skal spille bra. Innsats er viktig, men hvis man vinner er det fordi man spiller bra. For å gjøre det må vi bruke tid, men å blø for drakta skal vi gjøre mot Sunderland uansett, avslutter Guardiola.

Nysigneringen Leroy Sané vil heller ikke være på banen for de blå på lørdag, da tyskeren ikke har trent denne uken på grunn av problemer med hamstringen. (©NTB)