Meldingen fra Wenger som fikk Zlatan til å vrake Arsenal

- Dagen etterpå gikk jeg til Ajax.

STJERNE: Zlatan Ibrahimovic kunne endt opp i Arsenal, i stedet startet han proffeventyret i Ajax.  AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
STJERNE: Zlatan Ibrahimovic kunne endt opp i Arsenal, i stedet startet han proffeventyret i Ajax. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2001 var Zlatan Ibrahimovic (33) en ettertraktet mann på overgangsmarkedet. En av klubbene som var interessert i den da 19 år gamle Malmö-spilleren, var engelske Arsenal.

Arséne Wenger inviterte derfor Ibrahimovic til London, men den franske manageren visste nok ikke helt hvilken kommende superstjerne han hadde på besøk. For mens blant andre nederlandske Ajax allerede hadde kommet med sitt tilbud, ba Wenger den svenske spissen om å prøvespille.

Det likte ikke Ibrahimovic.

- Dagen etterpå gikk jeg til Ajax, sier Ibrahimovic til magasinet King.

- Wenger var sjefen 33-åringen kan se tilbake på en lang og imponerende karriere. Gjennom spill for Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan og Paris Saint-Germain har Ibrahimovic vært en av verdens beste spisser i snart 15 år.

Men han minnes fremdeles møtet med Wenger i 2001, et møte som fort kunne endt med at karrieren tok en helt annen vei.

- Jeg husker hvordan det var å stå på kontoret hans. Det var tydelig at det var han som var sjefen der. Alltid. Han var Wenger!

- Men jeg tror aldri vi var i nærheten av å skrive kontrakt, sier Ibrahimovic.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.