Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Meldingen fra Wenger som fikk Zlatan til å vrake Arsenal

- Dagen etterpå gikk jeg til Ajax.

STJERNE: Zlatan Ibrahimovic kunne endt opp i Arsenal, i stedet startet han proffeventyret i Ajax.  AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
STJERNE: Zlatan Ibrahimovic kunne endt opp i Arsenal, i stedet startet han proffeventyret i Ajax. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES Vis mer

(Dagbladet): I 2001 var Zlatan Ibrahimovic (33) en ettertraktet mann på overgangsmarkedet. En av klubbene som var interessert i den da 19 år gamle Malmö-spilleren, var engelske Arsenal.

Arséne Wenger inviterte derfor Ibrahimovic til London, men den franske manageren visste nok ikke helt hvilken kommende superstjerne han hadde på besøk. For mens blant andre nederlandske Ajax allerede hadde kommet med sitt tilbud, ba Wenger den svenske spissen om å prøvespille.

Det likte ikke Ibrahimovic.

- Dagen etterpå gikk jeg til Ajax, sier Ibrahimovic til magasinet King.

- Wenger var sjefen 33-åringen kan se tilbake på en lang og imponerende karriere. Gjennom spill for Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan og Paris Saint-Germain har Ibrahimovic vært en av verdens beste spisser i snart 15 år.

Men han minnes fremdeles møtet med Wenger i 2001, et møte som fort kunne endt med at karrieren tok en helt annen vei.

- Jeg husker hvordan det var å stå på kontoret hans. Det var tydelig at det var han som var sjefen der. Alltid. Han var Wenger!

- Men jeg tror aldri vi var i nærheten av å skrive kontrakt, sier Ibrahimovic.

Utelukker England 14 år senere har svensken fremdeles aldri spilt i den engelske toppdivisjonen. Det kommer han heller ikke til å gjøre før han avslutter karrieren.

- Nei. Jeg trives bra i Paris. Jeg har stor respekt for Premier League, det er en av verdens beste ligaer, og oppmerksomheten fra media er i særklasse, men men jeg er fornøyd med de ligaene jeg har spilt i, sier Ibrahimovic til King, gjengitt av Aftonbladet.

Angriperen har vunnet serien i alle landene han har spilt i. Denne sesongen har imidlertid vært vanskelig både for PSG og Ibrahimovic, som har vært lenge ute med skade.

Når 15 kamper gjenstår av Ligue 1 ligger hovedstadslaget to poeng bak ledende Lyon. Samtidig står Ibrahimovic med ni scoringer på 15 kamper - langt bak toppscorer Alexandre Lacazettes 21 nettkjenninger.