Meldingen skaper reaksjoner: - Fullstendig planløst

Manchester United skal ansette en midlertidig manager ut sesongen. Det får mange til å reagere.

SE LIVE: Kilder bekrefter til Dagbladet at Ole Gunnar Solskjær sparkes som United-trener. Reporter Henrik Ljosland er på plass. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Michael Carrick tar over de røde inntil videre etter at Ole Gunnar Solskjær er ferdig i klubben, og blir en såkalt «caretaker». Han skal trolig lede klubben i Champions League mot Villarreal tirsdag, og deretter møter United Chelsea i Premier League til helga.

Det meldes også i pressemeldingen at klubben er ute etter å signere en midlertidig manager som skal lede de røde resten av sesongen.

Det får mange til å reagere.

SPARKEN: Slik reagerer fansen etter sparkingen av Ole Gunnar Solskjær utenfor Carrington. Video: Henrik Ljosland / Dagbladet TV Vis mer

«Det er verdt å merke seg at Carrick ikke er midlertidig og at United bare vil ha en midlertidig manager ut sesongen. Det viser at de hadde planer/ønsket om å beholde Solskjær og ikke var aktivt på leting etter en erstatter midt i sesongen, selv om Conte ville ha jobben», skriver James Robson i The Standard.

Lokalavisa Manchester Evening News skriver også at klubben ikke hadde planer om å sparke Solskjær før 0-5-tapet mot Liverpool for noen uker siden.

«Veldig merkelig pressemelding fra Manchester United når de annonserer Solskjærs avgang - Carrick skal ta over inntil videre før de ansetter en midlertidig manager ut sesongen. Så to midlertidige managere?? Og hvem vil være midlertidig manager?» spør Jason Burt i The Telegraph.

SPARKET: Etter alle solemerker skal Ole Gunnar Solskjær være ferdig som Manchester United trener. Søndag morgen ble United-stjernene sett ankomme Carrington. Reporter Henrik Ljosland. Vis mer

«Så en midlertidig før en midlertidig manager. Den er ny ...» skriver Mark Ogden, og følger opp:

«Manchester United begynte å se på mulighetene etter Liverpool-tapet. Så at de ikke klarer å finne en midlertidig, eller en fast manager, på over en måned, er en utrolig utvikling.»

- Dum måte

- De gjør det samme som de gjorde med Solskjær. Jeg synes det er en dum måte å gjøre det på. Det funket med Solskjær, sånn til dels, fordi man gikk fra Mourinho til Solskjær - en publikumsyndling fra sin spilerkarriere. Da kunne man gjøre det, sier TV 2-ekspert Erik Huseklepp til Dagbladet.

SPARKEN: Manchester United har sparket Ole Gunnar Solskjær. Dette er de potensielle kandidatene for til å ta over for nordmannen. REPORTER: Henrik Ljosland. Vis mer

Denne situasjonen er veldig annerledes, mener han.

- Her har man kommet noen steg i riktig retning under Solskjær, før det stoppet helt opp. Man har brukt masse penger, det er verdensstjerner overalt i det Manchester United-laget. Man kan godt ha en midlertidig løsning mens man leter, som Michael Carrick, men jeg stusser veldig på at de skal finne en ny midlertidig løsning. Da kommer man opp i samme suppen som sist, sier han, og fortsetter:

- Hva skjer da hvis de får inn en midlertidig for sesongen, og han gjør det så bra, slik som Solskjær gjorde, at han får ny kontrakt? Og så vet man egentlig ikke om han har det nivået til å utfordre Pep Guardiola eller Jürgen Klopp. Men det kan være et tegn på at de vil ha Pochettino, og at de ikke ser det som realistisk at de kan få ham nå, og da vil de vente på ham.

- Fullstendig planløst

TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller oppsummerer situasjonen med to ord:

- Fullstendig planløst.

Han fortsetter:

- Å planlegge for å finne en manager som de ikke har en plan om å fortsette med. Man hører det jo selv, det er en klubbledelse som plutselig har fått en oppgave de ikke hadde sett for seg i fanget.

Klubben hadde i utgangspunktet tenkt å «stå last og brast» ved Solskjær uansett, mener han.

- Men nå var bunnen nådd, og under bunnen og, så da måtte de ty til det de absolutt ikke ønsket. Og da sitter de og må prøve å finne en eller annen form for løsning. Det forteller også at det ikke finnes noen tilgjengelige som åpenbart kunne gå inn og gjøre en forskjell i Manchester United, sier Møller, og fortsetter:

SLAKT: Manchester United-fans utenfor Old Trafford er enstemte og nådeløse om Ole Gunnar Solskjærs fremtid som manager. Video: Rødt Kort Vis mer

- Jeg tror til og med at hvis man bare kunne sett noen uker tilbake i tid, så tror jeg at de hadde tatt Antonio Conte, dersom han hadde vært ledig idet de kvitter seg med Solskjær. Men nå er han i Tottenham, og det er ingen managere som kan gå inn og fikse det der umiddelbart, og ha størrelsen til å forsvarliggjøre en sånn ansettelse.

- Dårlig utgangspunkt

Bernt Hjørnevik er daglig leder i Manchester United Supporters Club Scandinavia. Han forstår at Carrick tar roret over inntil videre.

- Det ville vel alle klubber gjort i en slik situasjon. Det er kamp på tirsdag, kamp på lørdag. Vi må ha noen til å ta ansvar og styring umiddelbart, sier Hjørnevik til Dagbladet.

Han sier følgende om at det kommer inn en ny midlertidig manager:

- Det er vel mer et svar på at de ikke vet åssen de skal angripe situasjonen. De har forskyvet problemet med Solskjær lenge, og sikkert håpet at det ville snu. Det er ingen opplagte kandidater tilgjengelige akkurat nå. Det er vel en måte å legge det fram på for å kunne tenke langsiktig. Vi må få inn en ut sesongen, for å kjøpe tid. sier Hjørnevik.

NENT-kommentator Kasper Wikestad mener Manchester United skulle reagert før.

- Måten ting blir gjort på, det er vanskelig å si.. De ønsket tydeligvis at det skulle lyktes siden de ikke brukte landslagspausen. Mange andre lag brukte den for å få ting på stell med tanke på ny manager. Da har de skaffet seg et dårlig utgangspunkt, sier Wikestad til Dagbladet.

- Men united er en attraktiv klubb for mange managere. Det er veldig viktig at de treffer på riktig ansettelse, sier han videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer