Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Meldte forfall til landslagssamling - utestengt for alltid

Godtok ikke forklaringen.

UTESTENGT: Sør-Afrikas fotballforbund ble så fornærmet da IFK Göteborg-spilleren May Mahlangu (nr 19) meldte forfall til en landslagssamling at det har bestemt seg for å utestenge ham for all tid. Foto: REUTERS/Rogan Ward
UTESTENGT: Sør-Afrikas fotballforbund ble så fornærmet da IFK Göteborg-spilleren May Mahlangu (nr 19) meldte forfall til en landslagssamling at det har bestemt seg for å utestenge ham for all tid. Foto: REUTERS/Rogan Ward Vis mer

Sør-Afrikas fotballforbund ble så fornærmet da IFK Göteborg-spilleren May Mahlangu (25) meldte forfall til en landslagssamling at det har bestemt seg for å utestenge ham for all tid.

Det opplyste «Bafana Bafana» på sin offisielle Twitter-konto tirsdag. Landslaget godtok ikke Mahlangus forklaring om at han var utslitt og ikke kunne representere hjemlandet.

- SAFA (forbundet) har utestengt midtbanespilleren May Mahlangu fra enhver framtidig innkallelse til Bafana Bafana med umiddelbar virkning, skriver laget.

Tidligere har landslagskapteinen Ephraim Mashaba uttalt seg kritisk om Mahlangus forfall til kvalifiseringskampene mot Sudan og Nigeria.

- Det er ikke akseptabelt for en spiller å prate om at han er sliten når han skal representere landslaget. Men jeg blir ikke sint, jeg bare ler av det. Jeg håper folk forstår at spillere som gjør slikt ikke blir kalt inn til landslaget igjen, sa Mashaba.

Mahlangu har hatt en god sesong for IFK Göteborg, som endte på annenplass i årets Allsvenskan. Han har tidligere spilt 13 kamper for Sør-Afrika.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling