UTESTENGT: Sør-Afrikas fotballforbund ble så fornærmet da IFK Göteborg-spilleren May Mahlangu (nr 19) meldte forfall til en landslagssamling at det har bestemt seg for å utestenge ham for all tid. Foto: REUTERS/Rogan Ward
UTESTENGT: Sør-Afrikas fotballforbund ble så fornærmet da IFK Göteborg-spilleren May Mahlangu (nr 19) meldte forfall til en landslagssamling at det har bestemt seg for å utestenge ham for all tid. Foto: REUTERS/Rogan WardVis mer

Meldte forfall til landslagssamling - utestengt for alltid

Godtok ikke forklaringen.

Sør-Afrikas fotballforbund ble så fornærmet da IFK Göteborg-spilleren May Mahlangu (25) meldte forfall til en landslagssamling at det har bestemt seg for å utestenge ham for all tid.

Det opplyste «Bafana Bafana» på sin offisielle Twitter-konto tirsdag. Landslaget godtok ikke Mahlangus forklaring om at han var utslitt og ikke kunne representere hjemlandet.

- SAFA (forbundet) har utestengt midtbanespilleren May Mahlangu fra enhver framtidig innkallelse til Bafana Bafana med umiddelbar virkning, skriver laget.

Tidligere har landslagskapteinen Ephraim Mashaba uttalt seg kritisk om Mahlangus forfall til kvalifiseringskampene mot Sudan og Nigeria.

- Det er ikke akseptabelt for en spiller å prate om at han er sliten når han skal representere landslaget. Men jeg blir ikke sint, jeg bare ler av det. Jeg håper folk forstår at spillere som gjør slikt ikke blir kalt inn til landslaget igjen, sa Mashaba.

Mahlangu har hatt en god sesong for IFK Göteborg, som endte på annenplass i årets Allsvenskan. Han har tidligere spilt 13 kamper for Sør-Afrika.

(NTB)