Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Meldte ifra til klubben om sextrakassering. Ble frosset ut

Hevder hun fikk gavekort på massasje.

FORTALT HISTORIEN: Trakasseringssaken ble igjen tatt opp på et møte i går med både spilleren, styreledelsen i klubben og idrettsutøvernes fagutvalg til stede. - Jeg har fortalt dem hele historien min. De virket å ta situasjonen på alvor, sier hun. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
FORTALT HISTORIEN: Trakasseringssaken ble igjen tatt opp på et møte i går med både spilleren, styreledelsen i klubben og idrettsutøvernes fagutvalg til stede. - Jeg har fortalt dem hele historien min. De virket å ta situasjonen på alvor, sier hun. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke fortalte tidligere landslags- og toppserie-spiller Lisa-Marie Woods på sin blogg om ei tidligere norsk lagvenninne som har blitt utsatt for seksuell trakassering fra sin fotballtrener.

På bloggen sin skriver Lisa-Marie Woods at sex-trakasseringen fra klubbtreneren skal ha kommet både via SMS-er, brev og e-poster hele døgnet, hvor han foreslo at seksuelle møter mellom han og Woods sin tidligere lagvenninne skulle finne sted.

NFF sa mandag til Dagbladet at de hadde snakket med både spilleren og klubben.

- Vi har vært i kontakt med de berørte partene. Her ønsker NFF å bistå i den grad partene ønsker det. Vi skal sette oss ned og komme til bunns i denne saken, sa Heidi Støre i NFF.

Den aktuelle spilleren har nå tatt bladet fra munnen, og fortalt sin versjon av historien til nrk.no. Hun forteller at hun tidligere har informert den sportslige ledelsen i klubben om hendelsen.

Gavekort på massasje Saken ble igjen tatt opp på et møte i går med både spilleren, styreledelsen i klubben og idrettsutøvernes fagutvalg til stede.

- Jeg har fortalt dem hele historien min. De virket å ta situasjonen på alvor, sier hun.

Den kvinnelige eliteseriespilleren forteller at hun mener hun har fått mindre spilletid i klubben sin som en direkte årsak at hun ikke gjengjeldte trenerens følelser eller svarte positivt på hans tilnærmelser.

- Han fortalte meg at han var forelsket i meg og lurte på om jeg var interessert i et forhold. Senere ga han meg et gavekort - selv om jeg hadde sagt ifra om at jeg ikke ville ha noen gaver fra ham. På gavekortet sto det at jeg skulle få en erotisk massasje med «happy ending» - utført av ham selv, sier spilleren.

Styrelederen i klubben sier til NRK at han fester lit til spillerens historie - og at treneren ikke vil kommentere saken

Alvorlige anklager Også på treningsfeltet skal treneren ha kommet med upassende tilnærmelser overfor den aktuelle spilleren. Hun forteller at det kom en rekke upassende kommentarer, og det til slutt gikk så langt som at hun slet med å prestere på fotballbanen. Hun mistet lysten til å gå på trening og begynte å gå til psykolog.

Styret i klubben har også tidligere sagt til Dagbladet at de var overrasket over anklagene, og ville sette igang en egen granskning. Det var før møtet som fant sted i går.

- Det er alvorlige anklager, og vi går inn i saken nå. Vi er overrasket over innholdet i bloggen, men tar det selvfølgelig alvorlig, sa styrelederen i klubben til Dagbladet.

Spilleren står foreløpig uten kontrakt foran neste sesong. Ifølge NRK har hun fått tilbud fra flere klubber, men har ikke bestemt seg for om hun vil fortsette fotballkarrieren eller ei.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med både spilleren og den aktuelle treneren.

Hele Norges coronakart