TUNGT:   Melina Meyer Magulas forteller at det til tider var veldig tøft i Falun. Foto: Bjørn Langsem
TUNGT: Melina Meyer Magulas forteller at det til tider var veldig tøft i Falun. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Melina visste ikke hva skismøring var da hun tok et dristig valg

Ble skiløper da alvorlig ryggskade ødela dansekarrieren.

FALUN (Dagbladet): Melina Meyer Magulas (30) er halvt gresk og halvt norsk, bosatt i Norge og er forlovet med Petter Northugs tidligere trener Eirik Myhr Nossum.

Hun er udannet ved idretthøgskolen i Oslo og har lagt en innholdsrik dansekarriere bak seg. En karriere som ble ødelagt av en alvorlig ryggskade høsten 2010.

Vinteren etter var hun med forloveden Eirik Myhr Nossum og så på VM i Holmenkollen.

Der tok hun et valg.

Hun skulle bli skiløper - og skulle gå OL.

- Målet mitt er å delta i OL i 2018, sier hun til Dagbladet.

Ble inspirert - Jeg sto i løypa og så team Venezuela. Da kommenterte jeg til Eirik at jeg kunne gå fortere på ski enn de. Det så i hvert fall sånn ut, sier hun.

- Da foreslo Eirik at jeg skulle starte. Jeg visste ikke hva skismøring var en gang. Det var sånn det startet.

Da hadde hun levd i limbo en periode. Hun hadde ikke helt gitt opp en lysende danseframtid med flere jobbtilbud - men ryggskaden ødela.

Men konkurranseinstinktet var der, og gnagde.

Hun testet langrenn, og kjente ingen smerter i ryggen.

Etter det startet hun å trene, og etter hvert konkurrere i skandinavisk cup og norgescup. Nå trener hun like mye som gjennomsnittet som går cupene.

Gikk VM-kvalifisering I dag gikk hun kvalifiseringsrenn til VM og ble nummer 18 på tida 16:14,5.

- Jeg synes det var bra. Hun var ikke så langt bak å bli kvalifisert, og var godt fornøyd. I morgen handler det mest om å ikke komme sist, skriver Eirik Myhre Nossum i en SMS til Dagbladet.

Selv var Maguals fornøyd:

- Det var sinnssykt kult å gå. Veldig vondt innimellom, men mest av alt veldig gøy.

- Hadde du tro på å kvalifisere deg?

- I år er det mindre viktig. Jeg har ikke forventet det selv. Hele greia gir meg en stor motivasjon for Lahti. Der håper jeg å være kvalifisert på forhånd, sier Magulas til Dagbladet.

Vil hjelpe langrenn i Hellas Flere sperret nok opp øynene da det kom ei gresk jente i Lyn-drakt gjennom løypene.

- Landslagsdrakta satt ikke så bra. De var helt kule på at jeg kunne gå i det jeg ville. Jeg er veldig stolt av Lyn - som er klubben min, forklarer Magulas.

Selv om hun vraket landslagsdrakta, har hun har et sterkt bånd til hjemlandet - og jobber for tida med å få på plass et samarbeid med en lokal klubb i Hellas.

- Jeg vil få til brobygging mellom en stor skinasjon (Norge) og en bitteliten skinasjon (Hellas). De har en del som går på ski oppe i fjellene, men det er ingen trenere, og jeg håper at de kan lære litt av oss. Eirik er delaktig. Vi får se hva som skjer i framtida. Det er snakk om at de kan komme og ha treningssamlinger hos og lære. Men så langt er det bare i planleggingsfasen, Magulas.