Ny Rosenborg-nedtur

Meling: - Skjønner at det blir stilt spørsmål

Mange stiller seg uforstående til at Norges kanskje beste venstreback blir brukt i feil posisjon. Meling selv skjønner at spørsmålene kommer.

SKUFFET: Rosenborg-back Birger Meling var langt i fra fornøyd med ett poeng på Åråsen lørdag kveld. Foto: NTB/Scanpix
SKUFFET: Rosenborg-back Birger Meling var langt i fra fornøyd med ett poeng på Åråsen lørdag kveld. Foto: NTB/ScanpixVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): For andre kamp på rad startet landslagsbacken oppe på kanten for Eirik Hornelands Rosenborg. Midtstopper Gustav Valsvik fikk tillit fra start på ute til venstre i backrekka, hvor han leverte en førsteomgang langt under pari.

Den tidligere Tyskland-proffen ble tatt av til pause, og Meling ble flyttet ned i sin vante posisjon. Etter kampen innrømmer Valsvik at han ikke trives veldig godt ute på Åråsen-matta.

- Det er ikke min beste posisjon, det er det ingen tvil om. Hadde jeg vært trener hadde jeg også tatt meg av til pause, sier Rosenborg-spilleren til Dagbladet.

- Har sine grunner

Birger Meling selv skjønner at det blir stilt spørsmål rundt posisjonsbyttet.

- At folk stiller seg spørrende til det må de gjerne gjøre. Men trenerteamet har sine grunner. De har tanker bak det, og ting de vil si med det, sikkert, sier 24-åringen.

- Jeg gjør en jobb hvis jeg blir satt til det, også prøver jeg å gjøre det beste ut av det. Men jeg har fått ganske tydelige signaler fra klubben om at jeg skal ned igjen på backen framover, sier Birger Meling til Dagbladet.

Rosenborg så straks bedre ut da Meling fikk tilbake sin vante posisjon etter hvilen, og pressa hjemmelaget i den første halvdelen av andreomgang.

- Det er der jeg har spilt mest, så det er naturlig nok der jeg er komfortabel. Jeg prøver bare å bidra med det jeg kan, sier han videre.

RBK-sjef Eirik Horneland forklarer valget om å bruke Meling på kant på denne måten:

- Birger er vår venstreback. Men i dag ønsket vi å gi muligheten til de samme spillerne som vant vår første kamp sist og gjorde en god posisjon. Derfor var det naturlig å velge den løsninga, sier Horneland til Dagbladet.

- Hvordan synes du han klarer seg som kant i dag?

- Helt ok, svarer sjefen kort.

- Synes du likevel han bidrar bedre offensivt når han får spille back?

- Det gjør han, men det handler om en helhet.

SLEIT: Gustav Valsvik kom ikke til sin rett på ei dårlig Åråsen-matte lørdag kveld. Foto: NTB/Scanpix
SLEIT: Gustav Valsvik kom ikke til sin rett på ei dårlig Åråsen-matte lørdag kveld. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

På spørsmål om hva han synes om Gustav Valsviks prestasjon i dag, svarer treneren at forrige helgs prestasjon mot Sarpsborg 08 var avgjørende for at han fikk starte.

- Sist var han med å vinne kampen for oss, hvor han både redder på strek og har en målgivende pasning. I dag er det ikke helt kampen for ham, og det er verken han eller Botheims feil at vi havner under i førsteomgang. Jeg synes begge er en del av kollektivet og gjør en god figur, sier treneren.

To poeng for lite

Etter kampslutt var frustrasjonen tydelig hos Meling. Han erkjenner at følelsen han sitter igjen med er to tapte poeng, og ikke et vunnet.

- Det er klart at vi skulle hatt med oss to poeng til herfra i dag. Samtidig må vi ta med oss det vi kan. Det var en mye bedre kamp fra oss i dag, så skal vi sørge for å vinne 16. mai.

Denne uka har det vært utenomsportslig støy rundt både Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro. Meling nekter for at det har påvirket resten av laget og deres forberedelser inn mot LSK-kampen.

- Det vil jeg ikke si. Vi peiser på og jobber med våre ting. Nå gjelder det bare å jobbe med detaljer og bli bedre, sier Birger Meling.

Rosenborg tar i mot Hornelands gamleklubb Haugesund til dyst 16. mai.