Birger Meling reddet Stabæk-poeng mot Viking.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Birger Meling reddet Stabæk-poeng mot Viking.  Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Meling-suser reddet Stabæk-poeng

Birger Meling ble veid for lett for Viking - i dag scoret han mot gamleklubben, og reddet et poeng for nedrykkstruede Stabæk.

Viking-Stabæk: 2-2 (0-1)

Det ble poengdeling mellom Viking og Stabæk på Viking Stadion søndag kveld, etter en forrykende andre omgang. I en kamp som hadde både keepertabbe, mål av utskjelt danske og mål av Viking-vrakgods, mot gamleklubben.

Viking-trener, Kjell Jonevret var ikke helt fornøyd etter kampen.

- Jeg sitter igjen med en blandet følelse. I første omgang var vi feige og våget lite. Vi gjør det vanskelig for oss selv. I pausen viste vi noen klipp, og jeg hevet stemmen litt. Og da fikk vi en reaksjon i andre omgang, sier svensken til Dagbladet.

Viking har nå spilt fire kamper på ti dager, og har kommet seg fra det med fire poeng i ligaen. Jonevret tar med seg det positive.

- Vi burde klart å holde unna når vi tok ledelsen, men vi må ta med oss det positive. Tor Andre Skimmeland Aasheim spilte bra igjen, og kronet det med et mål. Det samme gjelder Patrick Pedersen, sier Jonevret.

Foran dagens kamp lå Stabæk under nedrykksstreken, men etter Aalesunds tap for Molde tidligere i dag, kunne de med seier klatre opp på kvalifiseringsplass.

Stabæk har fått en god start under den Spanske treneren Toni Ordinas, men gikk på sitt første tap mot Haugesund i forrige serierunde. De var derfor revansjesugne foran møtet med Viking i Stavanger, og gikk hardt ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter ni minutter kontret Stabæk. Ernest Asante fosset frem på høyresiden, fant Giorgi Gorozia på elleve meter. Georgieren la ballen til rette for skudd, men skuddet gikk like til siden for stolpen.

Økonomisk krise

Et Viking-lag i økonomisk krise kom fra et 0-2-tap for Rosenborg så sent som torsdag. Det er usikre tider i Stavanger-klubben, og flere spillere kan være på vei bort. Viking-trener Kjell Jonevret sa til Dagbladet torsdag at han håpte å ikke miste noen spillere før søndag, og det slapp han.

Jonevret hadde gitt Patrick Pedersen en ny sjanse på topp mot Stabæk, og etter 27 minutter fikk han tåa på et fremspill fra André Danielsen, men avslutningen gikk like utenfor Stabæk-målet.

Viking hadde foran dagens kamp et godt tak på Stabæk, og hadde seks strake seirer mot bærumslaget. Ikke siden 2000 hadde Stabæk slått Viking i Stavanger, men det ville de gjøre noe med i dag.

Stor keepertabbe

Og Viking-keeper Iven Austbø så ut til at han ville være med å hjelpe gamleklubben med nettopp det. Etter 30 minutter kom han ut for å klarere et Stabæk-oppspill, men endte opp med å stusse ballen bakover og en jagende Ernest Asante fikk en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet.

- Jeg tar det selvfølgelig på min kappe, men det er medaljens bakside når jeg skal være så offensiv. Jeg lar ikke dette gå innpå meg, sier Austbø til Dagbladet etter kampen.

- Keepere gjør feil, og det er mye lettere å se enn om en spiss bommer på åpent mål. Da applauderer publikum for et bra forsøk. Det er nesten litt urettferdig, mener han.

Etter målet ble det litt større nerve i kampen, og fem minutter senere ropte hele Viking stadion på straffe etter at ballen traff hånda på en Stabæk-spiller i feltet, men dommer Ken Henry Johansen vinket spillet videre.

Snuoperasjon

Etter pause gikk Viking ut i et mye høyere tempo, og etter fem minutter fikk de en vanvittig trippelsjanse. Først ble skuddet fra Samuel Adegbenro stoppet av Sayouba Mandé i Stabæk-målet. Returen gikk til Tor Andre Skimmeland Aasheim, men avslutningen gikk midt på Stabæk-keeper, før han på sitt andre forsøk satte ballen kontant i mål. 1-1 på Viking stadion.

Det var mye Viking i starten av andre omgang, og noen minutter senere var Adegbenro alene gjennom igjen, men avslutningen traff Mandé og gikk så vidt utenfor stolpen.

Men Viking skulle ha mål nå, og da var det en utskjelt danske som ville melde seg på. André Danielsen fant Patrick Pedersen foran mål, og dansken fikk lurt ballen forbi en god Stabæk-keeper.

Takk for sist?

Så var det Stabæk, og en kar ved navn Birger Meling sin tur til å presentere seg. Venstrebacken løfter et frispark over muren, Austbø får en hånd på ballen, men skuddet går inn i nærmeste hjørne, og vi er like langt på Viking stadion.

Og det kunne nesten ikke passet bedre, og var kanskje en liten takk for sist til gamleklubben. Unggutten, som tilbrakte hele oppveksten i Viking, ble avskiltet i klubben fordi han ble sett på som for lav. Men i Stabæk ble han tatt godt i mot og nå har han blitt en av deres viktigste spillere denne sesongen.

På overtid ko Vikings bestemann, Adegbenro, alene mot Stabæk-keeper, men han klarte ikke å få ballen i mål, og kampen endte derfor 2-2.