Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Melissa spiller for å få kjæresten på besøk

EM-kamp på samboer Peter Kovacs gamle hjemmebane.

SKJEBNEKAMP I MORGEN: Melissa Wiik spiller EM-kampen på samboerens gamle hjemmebane. Foto: Morten Holm/ SCANPIX
SKJEBNEKAMP I MORGEN: Melissa Wiik spiller EM-kampen på samboerens gamle hjemmebane. Foto: Morten Holm/ SCANPIX Vis mer

Melissa Wiik gleder seg til å spille EM-kamp på samboer Peter Kovacs gamle hjemmebane i Finland. Med seier øker sjansene for å få ham på besøk.

- Kjæresten min har spilt her, så det blir spesielt for meg om jeg får gjøre det også. Han har fortalt meg en del om byen, og han bodde rett ved stadion, sier Wiik til NTB.

Odd-spiss Kovacs spilte for FC Lahti for ti år siden. Derfra gikk turen til Haka og videre til fire klubber i Norge.

- Hvis vi går videre fra gruppespillet, så prøver han å komme på besøk, for da er det landslagspause. Jeg må jobbe ekstra hardt for å få til det, sier Wiik.

Hun trenger knapt ekstra motivasjon for å yte maksimalt i skjebnekampen mot Island i Lahtis torsdag. Alle de norske er revansjlystne etter 0-4 for Tyskland i åpningskampen.

En vei

- Vi deppet med en gang, men nå handler alt om neste kamp. Det kan bare gå en vei etter den åpningen, og hvis det var en kamp vi skulle tape, så var det den mot tyskerne, mener Stabæk-spissen.

- Island og Frankrike er gode, men jeg tror vi har mer erfaring enn dem med å gjøre det bra i mesterskap. Det kan bli viktig.

Norge bør ha fire poeng for å gå videre som treer, men med seks poeng blir det annenplass og kvartfinale mot toeren i gruppe A - som trolig er EMs svakeste gruppe.

- Det ville vært gull med seks poeng, sier Melissa Wiik, som gjerne bidrar ved å plusse på sine 14 landslagsmål (tredje mest i troppen).

Språk

Forhåpentlig byr de islandske forsvarerne henne færre problemer enn det ungarske språket, som hun prøver å lære.

- Det er utrolig vanskelig. Det kunne være kult å bo der et år, etter fotballkarrieren, og gå på skole for eksempel. Da skal jeg nok lære det.

Ungarsk og finsk er i samme språkfamilie, noe Kovacs dro nytte av.

- Peter tok det finske språket ganske kjapt. Han har lært meg noen ord som jeg kan bruke her, sier Wiik.

Og går Norge videre, så kan han nok lære henne noen flere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media