Melkadze scoret i debuten

Vålerenga kan ha løst spissproblemene.

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk-Vålerenga 0-2. Vålerengas nyinnkjøpte georgiske spiss Levan Melkadze har så vidt ankommet landet.

Det tatt i betraktning leverte han en god andreomgang på Nadderud i kveld. Han scoret omgangens eneste mål, og det på overbevisende måte.

Stabæk-keeper Jon Knudsen var nok ikke fornøyd med hjelpen han fikk fra forsvaret sitt, men georgerens demping og knallharde skudd i nærmeste hjørne var det høy spissklasse over.

- Dette var en perfekt start, sier VIF-debutanten til Dagbladet.no.

Han har ikke så mange engelske gloser innabords foreløpig, men klarer i alle fall å kommunisere at han er fornøyd:

- God dag, godt spill, gode mål, sier han.

Kjedelig 1. omgang

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var naturlig nok godt fornøyd med Melkadze.

DRØMMEDEBUT: Levan Melkadze gratuleres av Allan K. Jepsen (t.v.) og Magne Hoseth etter scoring i debuten mot Stabæk i dag. Foto: Hans Arne Vedlog
DRØMMEDEBUT: Levan Melkadze gratuleres av Allan K. Jepsen (t.v.) og Magne Hoseth etter scoring i debuten mot Stabæk i dag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Han er god med ballen, har god oversikt og scoret i tillegg et mål. Han har bare vært her i to dager, så dette kan bli veldig spennende, sier Rekdal.

- Hvor mye hadde dere sett ham før han kom?

- Noen vi kjenner veldig godt har sett ham en del.

Første omgang var et langt gjesp til Jan Derek Sørensen headet Vålerenga i ledelsen i siste spilleminutt.

Han satte returen i åpent mål etter at Daniel Fredheim Holm nikket i krysset. Stabæk-keeper Jon Knudsen kastet seg etter den første headingen, og var dermed ute av spill på Sørensens avslutning.

Inntil det var det lite som forsvarte det relativt sterke frammøte av både tilskuere og presse.

Jarl André Storbæk var nær ved å score sjølmål etter Stabæk-frispark i det 11. minutt, men Arason reddet. Christian Grindheim headet rett på Knudsen, men var godt markert av Stabæks venstreback Markus Karlsson minutter før Sørensen scoret 0-1.

Vålerenga satte inn Levan Melkadze for Sørensen i pausen.

Melkadze scoret i debuten

Nesten for Nannskog

Daniel Nannskog så imidlertid mye farligere ut i åpningen av andre omgang. Han var nesten helt gjennom to ganger i løpet av de første åtte minuttene.

Første gang ble han taklet i siste liten av Kjetil Wæhler, andre gang tråket Stabæks svenske storscorer på ballen og falt.

Så, etter den gode Stabæk-perioden, dukket plutselig Melkadze opp i det 61. minutt. Han tok ned ballen helt upresset bak i feltet, og banket den med strak vrist i nærmeste hjørne.

Tre minutter seinere hadde Veigar Pall Gunnarsson alle tiders mulighet til å redusere, men satte ballen i stanga fra godt skuddhold i feltet.

Andre omgang visnet bort igjen etter 2-0-målet. Alt i alt var Vålerenga det beste laget, men forskjellen tilsa ikke at dette var seriemesteren mot et nyopprykket lag som er tippet å slite tungt i år.

NB: Tippeliga-lagene kan glede seg til å komme på besøk til Nadderud i sesongåpningen. Matta ser veldig grønn og fin ut.

Debatt

Tror du kjøpet av Levan Melkadze kan bli gull verdt for Vålerenga?

- EN GOD DAG: Levan Melkadze snakker ikke mye engelsk. Men én ting sa han uoppfordret etter Vålerenga-debuten: - Good day.
SENDTE VIF I LEDELSEN: Jan Derek Sørensen nettet for Vålerenga rett før pause. Her i duell med Stabæks Markus Karlsson.