Mellgren blir WUSA-proff

Oslo : Dagny Mellgren signerte lørdag kontrakt med den nye proffligaen WUSA, melder toppserien.com. Hun er den femte norske spiller som har undertegnet slik kontrakt.

Mellgren ble matchvinner i finalen da Norge vant OL-gull i fotball, og vil med sin fart og sine ferdigheter kunne bli en stjerne i den nye ligaen.

I påvente av et tilbud har Mellgren ventet med å undertegne ny kontrakt med Arna/Bjørnar. Hun fikk fredag en faks med kontraktsforslag. Lørdag signerte hun og sendte kontrakten tilbake.

De åtte klubbene fikk tidligere i høst plukke to utlendinger hver. Siden da har blant andre fem kinesiske landslagsstjerner skrevet under for WUSA. De skal fordeles samtidig med at lagene plukker blant de 198 spillerne som den siste uken har vist seg fram under en samling i Florida.

Klarer WUSA å bli enig med Arna/Bjørnar om overgangssum innen uttaket søndag, vil også Mellgren kunne velges søndag. Hun vil da ventelig bli valgt tidlig.

- Proffligaen har budt 10.000 dollar for Dagny, og det er altfor lite for en spiller som avgjør OL-finalen, sier leder Synnøve Tverlid i Arna/Bjørnars kvinnegruppe til toppserien.com.

(NTB)