Mellgren vant spissduellen

Her jubler Dagny Mellgren (25) for målet som gjorde at hun gikk seirende ut av spissduellen mot franske Marinette Pichon (27).

Mellgrens avgjørende 2- 0-scoringen drøye 20 minutter før slutt kom på et tidspunkt da keeper Bente Nordby var den eneste norske jenta som ikke ble utspilt av de franske jentene.

Det var Norges andre målsjanse i andre omgang. Da hadde Anita Rapp allerede headet Norge i ledelsen på den første sjansen etter pause - og endte Norges 245 minutters måltørke i VM-sluttspill.

- Typisk Dagny. Hun viser igjen hvilken fantastisk matchvinner hun er. Med Bente Nordby i storform hadde vi i dag matchvinnere i begge deler av banen. Det er det viktigste i denne kampen. For vi har mye mer å gå på, lover trener Åge Steen overfor Dagbladet.

At nettopp Dagny Mellgren skulle score i går er ingen oddsbombe. Hun scorer «alltid» mot Frankrike. Gårsdagens fulltreffer var hennes sjuende på dem fem siste mot Frankrike.

Nervøse franskmenn

- De franske jentene vil helst ikke høre navnet Dagny Mellgren. Da blir de nervøse, smiler Åge Steen.

Sjøl forklarer rogalandsjenta scoringshyppigheten mot nettopp Frankrike slik:

- De har hatt en tendens til å stå veldig høyt med forsvaret. I dag åpnet de lavt, men da de flyttet laget framover i andre omgang ble det bakrom å løpe i. Det liker jeg, sier Dagny Mellgren.

Og det var nettopp slik den avgjørende 2- 0-scoringen kom:

Midtstopper Ane Stangelang pumpet en langpasning framover, og raske Mellgren fikk lekende lett de meternes forsprang hun trengte for å komme alene med den franske keeperen Celine Marty. Keeper klarerte først, men klarte ikke å holde ballen fast. Returen sendte Dagny nådelåst i nettaket fra skrå vinkel.

- Masse selvtillit

- Jeg tenkte bare på å skyte fortest mulig da ballen lå fri. Og jeg ble veldig lettet da den gikk inn. For både laget og meg var det viktig å komme godt i gang i VM. Det gir en god følelse og masse selvtillit som vi skal ta med oss videre, sier Dagny Mellgren til Dagbladet.

Tidenes toppscorer i den nå nedlagte amerikanske proffserien WUSA scoret i går sitt 38. mål i sin 72. landskamp.

Den franske superspissen Marinette Pichon (27) er også en av de aller største stjernene i ligaen. I fjor ble hun kåret til den mest verdifulle spilleren i WUSA, og den beste offensive spilleren. 27-åringen fra Saint Memmie i Frankrike er nemlig noe av det målfarligste som finnes på to kvinnebein. Hun scoret over 150 mål i den franske toppserien før hun ble USA-proff i 2002 - og hun hadde utrolige 50 scoringer på 71 landskamper før gårsdagens oppgjør.

Men Dagny Mellgren har nå gått seirende ut av de to siste internduellene mot Pichon. Mellgren scoret alle tre målene da Boston Breakers knuste Pichons klubb, Philadelphia Charge, 3- 1 i juli.

I går ble hun attpåtil matchvinner på Pichons egen hjemmebane...

Onsdag møter Norge Brasil i Washington, før Sør-Korea venter i Boston 27. juli. Da er Mellgren på egen hjemmebane.

Klare for kvart'n

- Jeg har hørt at mange Boston-fans skal komme til den kampen for å heie på meg. Det kan bli veldig morsomt, for selv om vi var litt ujevne nå, så vil alle jentene bli bedre utover i turneringen sier Dagny Mellgren.

Gårsdagens kamp var den 11. mellom de to nasjonene. Norge har aldri tapt; åtte seirer og tre uavgjort. Målforskjell: 22- 2.

MATCHVINNEREN: - For både laget og meg var det viktig å komme godt i gang i VM. Det gir en god følelse og masse selvtillit som vi skal ta med oss videre, sier Dagny Mellgren Her jubler hun over scoringen sin sammen med Marianne Pettersen.