Mellomfornøyde Rosenborg-spillere

Oostende (NTB): Rosenborgs spillere satt i bussen på vei til flyplassen i Oostende da mesterligatrekningen kom. Og det var ingen jubelrop å høre da Athletic Bilbao, Galatasaray og Juventus ble lest opp. - Skittrekning, stønnet Mini Jakobsen.

Dommen var stort sett enstemmig: Juventus er verdens beste lag, forrige gang Rosenborg spilte i Tyrkia hersket det ren galskap og Bilbao er en «ukjent» størrelse som garantert er et meget godt lag.

- Lag som Bilbao og Galatasaray har ingen glamour heller. Det er ikke Barcelona, liksom, sa Mini som holder Juventus som den verste motstanderen.

- De har verdens beste spillere, og er i tillegg godt organisert, mener han.

Kvalifiseringskampenes målhelt Sigurd Rushfeldt er også mektig imponert over den italienske mesteren.

- Vi spilte jo mot dem i fjor. Det er nesten umulig å skape sjanser mot dem, de har så utrolig gode spillere, forteller han.

Bråk i Istanbul

I tillegg til å forsere det fotballmessige hinderet mektige Juventus utgjør, skal Rosenborg ned til Istanbul og spille mot Galatasaray. Der har trønderne vært før, i mesterligakvalifisering mot Besiktas.

- Da var det helt umulig å høre hva som ble sagt, selv om vi snakket til hverandre på en halvmeters avstand, sier målvakt Jørn Jamtfall, som ikke gleder seg spesielt til turen.

Det gjør derimot Erik Hoftun

- Jeg har aldri hørt maken til lurveleven som i Istanbul. Det var utrolig. Jeg syntes det var gøy, påstår stopperen, mens Bent Skammelsrud verken gruer eller gleder seg spesielt til noe.

- Alle bortekampene blir tøffe. De har et utrolig entusiastisk publikum i Bilbao også, sier han. - Det er på hjemmebane det må gjøres.

Og det er dommen fra de fleste. På Lerkendal, litt utpå høsten, kan det være tøft å komme langveisfra.

- Vi satser på tidlig snø i år, smiler Roar Strand.