Mellor var klar for Lyn

Hadde Liverpool-manager Gerard Houllier fått bestemme, ville stjerneskuddet Neil Mellor ha spilt for Lyn forrige sesong.

Dagbladet vet at Lyn i mars i fjor ville leie Mellor som erstatter for ankelskadde Helgi Sigurdsson.

Houllier var positiv til å la spissen gå, men fordi han selv ikke var fullt ut restituert etter hjerteoperasjonen som holdt ham borte fra trenerbenken i fem måneder - overlot han den endelige avgjørelsen til fungerende manager Phil Thompson.

Dessverre for Lyn, mente Thompson at unggutten allerede var moden for førstelaget.

Talentteft

Lyn forsøkte flere ganger å få til en avtale, men fikk et endelig nei like i forkant av Tippeligastarten i april.

Overgangen ville vært et skikkelig kupp for Oslo-klubben. For i det som har vært Liverpool verste periode på 80 år har ungguttens spill - og scoring mot Sheffield United - vært det eneste som har gledet supporterne på The Kop.

I øyeblikket rangeres han foran spillere som Milan Baros og Emile Heskey på Anfield. Vanligvis så moderate Houllier har omtalt ham som en spiller som kommer til å bli «veldig, veldig god».

Baxter-anbefaling

Det var tidligere Lyn-trener Stuart Baxter som anbefalte Mellor til Oslo-klubben. Selv om spissen på den tida ikke hadde spilt et eneste minutt seniorfotball kjente skotten godt til hva han sto for gjennom jobben som trener for det engelske U19-landslaget.

I løpet av en sesong hadde unggutten scoret utrolige 45 mål på 45 obligatoriske kamper for de rødes junior og reservelag.

- Dette viser at støtteapparatet i Lyn har god teft for talentfulle spillere, sier daglig leder i Lyn Ole-Ray Grødseth til Dagbladet

Nye stjerner

Mellors suksess er svært betegnende på årets engelske ligasesong. Økt satsing på talenter og mindre penger til spillerkjøp gjør at engelske managere i stadig større grad henter spillere i egne rekker. De nye stjernene er ikke lenger dyrt innkjøpte utlendinger, men egenproduserte talenter.

Dagbladet gir deg her lista over tenåringene som har slått gjennom på balløya denne sesongen:Wayne Rooney (17, Everton): Landslagssjef Sven-Gøran Erikson har allerede hintet om at spissen kan få sin a-landslagsdebut i løpet av sesongen. Var ønsket i Manchester United for 60 millioner kroner allerede før han hadde spilt på reservelaget!James Milner (17, Leeds): Tidenes yngste målscorer i Premier League. Slo rekorden til Rooney med fem dager. Så ung at Uefa nektet ham å spille i europacupen denne sesongen. JAMES McEVELEY (17, Blackburn): Forsvarsspiller som taklet selveste David Beckham ut av matchen i ligacupen denne uka. Det så ikke ut som han hadde gjort annet enn å spille semifinaler, sa lagkamerat Henning Berg til Dagbladet den gang.Kieran Richardson (18, Manchester United): Kan bli spilleren som erstatter Ryan Giggs? Scoret sitt første mål i ligacupen mot Leicester.Darren Ambrose (18, Ipswich): 8 mål på bare 13 starter som midtbanespiller! Den engelske U20-landslagsspilleren er linket til en rekke toppklubber.Michael Dawson (19, Nottingham Forest): Midtstopperen er verdsatt til 110 millioner kroner. Har allerede vært innkalt til treningssamling med det engelske a-landslaget. Pasningsfot som Ronald Koeman.

Michael Tonge (19, Sheffield United): Komplett midtbanespiller: tobeint, stor arbeidskapasitet, scorer mål, gode drible- og pasningsferdigheter. Vraket i Manchester United som 16-åring, nå vil de ha ham tilbake!Jeremie Aliadiere (19, Arsenal): Spissen var involvert tidlig i sesongen, men har siden blitt operert for brokk. Kanskje den mest lovende av Arsenals 46 (!) spillere på aldersbestemte landslag.