Mellouli sikret historisk seier i svømme-VM

Ingen har kopiert tunisieren.

 SKREV HISTORIE: Den tidligere doptatte Oussama Mellouli vant i dag VM-gull. Foto: Albert Gea / RETUTERS / NTB Scanpix
SKREV HISTORIE: Den tidligere doptatte Oussama Mellouli vant i dag VM-gull. Foto: Albert Gea / RETUTERS / NTB ScanpixVis mer

Tunisiske Oussama Mellouli ble den første som har vunnet VM- og OL-gull både i bassenget og i åpent vann. Han skrev svømmehistorie lørdag.

Da gikk han til topps i havsvømmingen over fem kilometer i havnebassenget like på nedsiden av hovedgaten Las Ramblas i hjertet av Barcelona. Han svømte inn til tiden 53.30,4 og slo canadiske Eric Hedlin.

Den 29 år gamle tunisieren har litt av en historie bak seg som svømmer. Han vant VM-gullet på 800 meter fri i Melbourne i 2007, men ble siden fratatt seieren og måtte sone 18 måneders utestengelse etter å ha testet positivt på amfetamin.

Men han ga seg ikke. I Beijing-OL i 2008 og Roma-VM i 2009 var han tilbake på toppen av seierspallen. Han vant gullet på 1500 meter fri i begge disse mesterskapene.

I fjor vant han maratonsvømmingen i London-OL, og nå har han vunnet havsvømmingen i VM. Dette har ingen andre svømmere gjort før ham.

På kvinnesiden i havsvømmingen i Barcelona lørdag gikk seieren til amerikanske Haley Anderson. 21-åringen vant den aller første gullmedaljen i årets svømme-VM.

(NTB)