... men Ådne får bare lov til å gå ett år til

Kona Hege Baardsen (29) så Ådnes gull-løp først i reprise på TV 2 i går kveld - og vil la ektemannen sjøl få velge om han skal slå til på profftilbudet fra det nederlandske laget DSB i hans siste sesong som aktiv.

- For meg vil det ikke bli så veldig stor forskjell på om han er proff i Nederland eller fortsetter i Norge. Han er mye ute og reiser uansett, og basen vår vil fortsatt være i Oslo, uavhengig av hva det blir til, sier Hege Baardsen til Dagbladet.

Ådne har kontrakt med Norges Skøyteforbund også for neste sesong - men står i prinsippet likevel fritt til å reise, fordi han kan svare med å legge opp om Skøyteforbundet setter seg på bakbeina...

Slutt neste år

Etter 1000-meteren i morgen skal Ådne ta tenkepause til langt ut i april før han bestemmer seg endelig for hva han skal gjøre neste sesong.

Ifølge kona vil Ådne uansett legge skøytene på hylla etter OL i Salt Lake City neste vinter - og økonomisk vil en siste sesong i utlandet være god butikk for hallingen som er far til guttene Sander (6) og Vetle (2). I dag tjener han rundt 2,5 millioner kroner i Norge - inkludert bonuser.

  • Det nederlandske laget er på jakt etter en ny frontfigur og lokker Ådne Søndrål med en årslønn på rundt fire millioner kroner.

Mastergrad

- Det har vært klart en stund at Ådne ønsker å komme i gang i arbeidslivet etter OL, og en eventuell proffkarriere kommer neppe til å endre på det. Det blir nok bare med en sesong til uansett, sier Hege Baardsen til Dagbladet.

  • Ådne Søndrål er snart ferdig med en mastergrad på BI - og har ambisjoner om en jobb innen elektronisk handel.