Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Men det blir bare sølv, Molde

LERKENDAL (Dagbladet): Litt flaks, mye dyktighet - men viktigst: Trua. Molde trodde de kunne banke Rosenborg - og gjorde det. Og på en slik jubelkveld skal vi ha overbærenhet med at de også tror på seriegull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde framsto som et forbilde for alle Tippeligalag i går. Ikke nødvendigvis på grunn av resultatet. Mer på grunn av prestasjonen. Og definitivt for måten de hevet seg på etter en litt trøblete førsteomgang.

  • Molde gikk ut med en sunn respekt for Rosenborg - ikke den prestasjonsdempende frykten som motstanderne stort sett har på Lerkendal.
  • Molde gikk ut med en grunnleggende tro på at det er viktigere å dyrke egne kvaliteter, enn å ødelegge Rosenborgs.
  • Rosenborg kommer fryktelig tilbake.
  • Molde kommer til å få store problemer med å forsvare tabelledelsen.

Tro og sjøltillit - kombinert med disiplin i forhold til vedatt taktikk, individuelle ferdigheter - og den graden av flaks som alltid må til for å ryste Rosenborg.

Men følgende kan garanteres i forlengelsen av Moldes jubelscener på Lerkendal:

Og følgende kan antas:

Fordi Rosenborg erfaringsmessig alltid løfter seg et par hakk etter en smekk. Fordi Rosenborg har startet høstsesongen med flere spillere langt unna maksform. I går gjorde både Vegard Heggem og Andreas Mayer usedvanlig tuslete comeback etter langtidsskade. Begge blir garantert raskt bedre.

Og fordi Moldes mange unggutter neppe er modne nok til å takle det plutselige forventningspresset som kom med Andreas Lunds to scoringer i andre omgang.

Arbeidsuhell

En garanti, en antakelse - og konklusjonen blir like enkel som kjedelig:

  • Rosenborg vinner gull igjen.
  • Molde har alle muligheter til å gjøre det i umiddelbar framtid.

Men det må henges på en ikke ubetydelig bisetning:

Gårsdagen ga spennende antydninger om at det er et tronskifte på gang i norsk fotball. Men først og fremst handlet det om et kjedelig arbeidsuhell fra Rosenborgs side.

Bedre enn Drillos

  • Molde hadde en viss suksess med å presse høyt, og binde opp de tradisjonelle oppspillsvariantene til Rosenborg. Likevel spilte Rosenborg seg fram til seks store sjanser, og ett mål, før pause.
  • I andre omgang scoret Molde på to av tre sjanser. Det er en uttelling langt bedre enn den Drillos hadde mot Brasil.

Det forteller litt om styrkeforholdet og graden av flaks. Men verken sjansefordelingen eller tilfeldighetene skal dempe Moldes glede. For selv om Rosenborg hadde de fleste og de største sjansene, så hadde Molde trua.

Og tro kan flytte på mye. Men ikke seriegullet helt til Molde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!