Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Men gullhåpet var ikke dødt

Arsenal snudde kampen med ti mann.

(Dagbladet.no): Bolton - Arsenal 2-3.

Ta en titt på bildene til høyre i denne artikkelen, de forteller det som lenge så ut til å bli en trist Arsenal-historie.


47 dager siden siste ligaseier var på vei til å bli til 48 for bortelaget på Reebok i ettermiddag, da Arsenal gikk til pause med én mann og to mål mindre enn Bolton.

Men akkurat da gullet så ut til å glippe på ordentlig våknet Arsene Wengers undertallige karer.

En imponerende sluttspurt snudde kampen for Arsenal, og kanskje har Cesc Fabregas rett: kanskje kan dette laget fortsatt kjempe om ligagullet.

- Det var viktig å komme tilbake på vinnersporet. Jeg vet at dette laget har en sterk mentalitet. De kan gå helt ned i kjelleren og hente krefter, sa Arsene Wenger til Sky Sports etter kampen, ifølge NTB.

Tidlig baklengs og dum takling

Islandske Gretar Rafn Steinsson var sentral da Bolton kom seg foran før kvarteret var spilt.

REGNDANS: I andre omgang sluttet det å regne, Arsenal byttet drakter, byttet inn Adebayor og Walcott, og snudde kampen. Foto: EPA/SCANPIX
REGNDANS: I andre omgang sluttet det å regne, Arsenal byttet drakter, byttet inn Adebayor og Walcott, og snudde kampen. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

El-Hadji Diouf skaffet islendingen akkurat nok plass til at han kunne få til et strålende innlegg mot Matt Taylor, og inne foran mål gjorde 26-åringen Toure til tafatt tilskuer.

Taylor kom seg foran stopperen og stanget ballen enkelt forbi Almunia.

Et kvarter før pause tårnet problemene seg opp for Arsenal, og igjen var det en dum og stygg takling som skulle komme i fokus på en engelsk fotballørdag.

Vassiriki Diaby kom altfor sent inn mot Gretar Steinsson, og plantet knottene i standfoten til islendingen, som gikk i bakken med et smell.

Dommer Foyle var ikke i tvil, og sendte Diaby rett i garderoben.

Det skal bli spennende å se hva Arsene Wenger har å si om den situasjonen, franskmannen har gått hardt ut mot taklerne som har rammet laget hans - denne gangen hadde han orkesterplass da en av hans egne mistet hodet.

Økte før pause

Med ti mann ble oppgaven enda tøffere for Arsenal, som kom nærmest scoring i første omgang da William Gallas var sist på et Toure-skudd som skled noen centimetre utenfor.

image: Men gullhåpet var ikke dødt

Og det var ikke slutt på trøbbelet heller.

Like før pause spilte Arsenal-forsvaret opp på en feilvendt Mathieu Flamini, som rotet bort ballen og ga Matt Taylor en ny mulighet fra atten meter.

Taylor skjøt via William Gallas, ballen stusset seg forbi en langflat Almunia i Arsenal-buret, og gjorde Taylor til tomålsscorer.

Til pause var London-laget to mål under og en mann mindre, og veien mot ligagullet virket plutselig enda lenger.

Også etter pause startet Bolton best, og presset bortelaget tilbake.

Bare en fantomredning av Manuel Almunia hindret Boltons tredje etter 55 minutter, da Gary Cahill brukte en Arsenalstopper som stige, og headet på mål fra kloss hold.

Byttene endret kampbildet

Arsene Wenger mente Emmanuel Adebayor trengte en pause før dagens kamp, og startet med Nicklas Bendtner på topp. Etter halvspilt omgang endret han på det, og kastet Adebayor og Theo Walcott innpå.

Det var lurt. For plutselig tente William Gallas bortehåpet nærmest ut av ingenting.

Steinsson glemte franskmannen på bakre stolpe, og da Ivan Campo bare klarte å stusse innlegget bakover i eget felt, gjorde Gallas ingen feil.

Og nå gikk alt Arsenals vei.

Gary Cahill laget årets klareste straffe da han sente Alexander Hleb i bakken inne i feltet, og Robin van Persie sto i mot presset fra elleve meter.

Bolton hadde skuslet bort ledelsen, og plutselig var det Arsenal som styrte kampen.

Knallsterk avslutning

Robin van Persie hadde flere gode muligheter til å skaffe bortelaget det viktige vinnermålet, men var litt for upresis foran mål da han fikk sjansen.

I stedet var det et nesten-selvmål som skulle avgjøre kampen.

Cesc Fabregas møtte innlegget fra Hleb på første stolpe, men da han ikke klarte å sette ballen direkte i nettet, fikk han hjelp av marginene og to Bolton-bein.

Ballen hoppet forbi Al Habsi, og Arsenal hadde gjort det.

Gullhåpet var likevel ikke dødt.

FORTVILET: Det så ikke bra ut for Arsenal da Matthew Taylor sendte Bolton to mål foran. Almunia demonstrerer hvordan det føltes.
- HØR HER: Arsene Wenger hvisker noen velvalgte gloser med fransk aksent i øret på fjerdedommeren.
NESTEN-HELT: Matt Taylor puttet to, og så ut til å sikre Bolton Arsenals skalp. Men London-laget kom tilbake.
TA EN DUSJ: Vassiriki Diaby får sitt velfortjente røde mens Gretar Svensson får behandling bak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media