Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Men heltene sto bakerst

TRONDHEIM (Dagbladet): Sigurd Rushfeldt var ekstrem. Fredrik Winsnes var sensasjonell. Men de virkelige heltene fant du i Rosenborgs forsvarsfirer. Uten dem hadde ikke Rosenborg vært en av Mesterligaens heteste kvartfinalekandidater i dag.

Det var slett ikke uventet at Rosenborg skulle knuse Galatasaray et stykke ut i andre omgang. Den oppskriften har Rosenborg brukt mange ganger.

  • Løp dem møre, og ta dem på utholdenheten - veldig forenklet.
  • Det lille unntaket var tendensene de første 14 minuttene.
  • De store unntakene var Fredrik Winsnes og forsvarsfireren.

Men: Det var uventet at Rosenborg inntil da skulle hå såpass kraftige problemer.

For i begeistringen over tabell-ledelsen i Mesterliga-pulja, er det viktig å huske hva som skjedde den første drøye timen. Om ikke for andre, så for Rosenborg.

Den var nemlig ganske bedrøvelig - med ett lite og to store unntak:

Ulike doser

Resten handlet om dårlig presisjon, er par spillere som ikke holder mål, et par sentrale nøkkelspillere under forventet standard og en litt merkelig mangel på aggressivitet.

Totalt sett for store mangler på dette nivået. Dermed ble også Galatasaray et enda bedre lag enn nødvendig.

Galatasaray styrte i perioder den sentrale midtbanen, og de angrep med ulike doser giftighet fra to forskjellige kanter:

  • Sylskarpe innlegg fra venstre.
  • Rappe langskudd fra høyre.

Meget solide

Men felles for de fleste initiativene: De endte i Rosenborgs forsvarsfirer - og i verste fall et par ganger i hanskene til den meget solide keepervikaren Arnason.

Spillertypene og samhandlingen i Rosenborgs forsvarsfirer er i ferd å gjøre laget til en defensiv koloss på dette nivået. Resten av laget skal ikke fraskrives æren for det defensive kvalitetsløftet, men i går ble forsvarsrekka i for stor grad overlatt til seg selv.

Men den holdt. Med glans.

Komplett

Christer Basma har i to mesterligakamper på rad demonstrert at han har et internasjonalt format. Fortsatt mangler han presisjon i pasningsspillet, men han har til gjengjeld gitt Rosenborg nye kvaliteter med aggressivitet og offervilje.

Dermed er fireren bortimot komplett:

  • Erik Hoftun og André Bergdølmo er de skapende. Bragstad og Basma er de solide grunnarbeiderne. Sammen var de årsaken til at Rosenborg tok ledelsen i gruppe B i går kveld.

Den eneste feilen med Fredrik Winsnes er at han truer med å bli lege. Gårsdagens sensasjonelle oppvisning var kanskje den beste medisinen han kunne få.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling