Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

...men her var det eksplosivt nok!

SANDEFJORD (Dagbladet): Sandefjord- Runar 23- 22. - Slike håndballkamper kan være akkurat så dårlige de vil. Her er det nok av spenning, trøkk, slåssing og blod, sier Sandefjords Eivind Ellingsen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ellingsen blødde så det silte fra ei hoven nese. Og i kampens hete mistet han en blodig vattdott rett i ansiktet på Runars Kristian Hansen.

STIF-gutten har nettopp vært med på årets seriesensasjon på herresida. I et intenst og tett lolkaloppgjør sto kampen og vippet de siste ti minuttene. Lagene var vekselsvis i føring med ett mål. Men etter 60 minutter med slåssing og stanging, var det nederlagsdømte Sandefjord som hadde poengene.

Håndballmessig var ikke toppkampen mye å skryte av. Tekniske feil i hopetall, dårlig skyting og tidvis lite konstrukt spill dominerte.

Men når det er sagt:

Du verden så spennende. Og underholdningsfaktoren var høy.

Etter at Sandefjord ledet med to til fem mål i 1. omgang, kom Runar sterkere de siste 30 minuttene. Ti minutter før slutt var de i føring for første gang.

- Jeg kjente igjen noe av tegninga. Da vi avgjorde til slutt, kunne jeg nesten ikke tro det, sier Ellingsen.

Ikke blitt bedre

For første gang denne sesongen blir han intervjuet av riksmedia. Han forstår at det måtte til et lokaloppgjør i tabelltoppen for at det skulle skje.

Samtidig er han enig i at jentene fortjener oppmerksomheten de får. Suksessen med landslaget er avgjørende.

- Det er moro å se kvinnelandslaget. Spillet går saktere og dermed blir det enklere å følge med. Guttas serie er neppe blitt bedre de siste tre sesongene. Men det er ikke så rart ettersom nærmere 20 mann spiller i utlandet - derav 14 i Bundesliga, verdens beste serie.

- For å få bedre mediedekning, er vi nødt til å få fram flere gærninger, sier Eivind Ellingsen.

Runars Kristian Hansen er helt enig:

Mer entusiasme, takk

- Jeg har ofte tenkt på hva som skal til for at riksmedia skal skrive mer om oss gutta. Jeg tror vi må gjøre som landslagssjef Christer Magnusson sier: Lage mer show. I Runar har vi for så vidt begynt å skape en ramme rundt kampen med raketter, lys og lyd. Får vi dessuten Jahn Teigen til å synge i pausa, kommer folket. Bare se på ishockeyarrangementene. De gutta kan jobben sin.

- Jentene er morsomme å se på fordi de er så blide og entusiastiske. Vi må også spille mer på entusiasme. Det kan da ikke være så vanskelig.

- Og så må vi slutte å være så lojale mot hverandre. En skikkelig avisuttalelse med trøkk skaper mye blest om oss sjøl, sier Kristian Hansen.