Astmamedisinering norsk langrenn:

Men hva heter "frikjent" på finsk og svensk?

Norsk langrenn står igjen med full etisk tillit etter internasjonal rapport.

Toblach, Italia 20170106.
Tour de Ski. 5 etappe. 5 km kvinner induviduell start. Heidi Weng ble beste norske kvinne og leder Touren etter løpet i Toblach.  Her på vei ut avteltet der de skifter.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Toblach, Italia 20170106. Tour de Ski. 5 etappe. 5 km kvinner induviduell start. Heidi Weng ble beste norske kvinne og leder Touren etter løpet i Toblach. Her på vei ut avteltet der de skifter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORSK LANGRENN startet dagen i uvisshet på konklusjonen til det uavhengige granskingsutvalget som har sett på medisineringen av landslagsløperne, men avsluttet med en utfordring:

  • Utvalget ba Norges Skiforbund ta et internasjonalt initiativet for at andre skinasjoner kan få en best mulig beskyttelse av arbeidsmiljøet for proffe langrennsløpere.

Stort sterkere er det ikke mulig å komme ut av en unik undersøkelse av egen etisk standard. Med unntak av noen praktiske rutiner rundt legemiddelhåndtering, informasjonsflyt og utøvernes skolering innen antidoping, fikk helsearbeidet i norsk langrenn meget god attest fra denne nordisk sammensatte granskingskommisjonen.

Så spørs det hva «frikjent» heter på finsk og svensk.

DER denne rapporten med rette forandrer situasjonen til det langt bedre for norsk langrenn, blir det mer utfordrende å kommunisere denne fullstendige renvaskelsen i nabolandene. Så skjev har framstillingen vært det siste halve året.

For ble egentlig «friske løpere tilbudt astmamedisin»? Det var tittel på TV2s nyhetsmelding 24.august i fjor; en titling som på noen timer med rette plasserte norsk langrenn innerst i skammekroken hos samtlige nettaviser verden over med interesse for hvordan du går fortest mulig i langrenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer