Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Men keeperen var ikke dårligst

SKIEN (Dagbladet): Det sier mye om Rohnny Westad at han kanskje burde reddet alle fire målene. Det sier mer om Bodø/Glimt at Odd i det hele tatt fikk sjansen til å score på dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For om Rohnny Westad hadde en dårlig dag på jobben i går, så overgikk han flesteparten av de ti han hadde foran seg.

Maken til ynkelig motstand har vel knapt Odd Grenland møtt på hjemmebane etter at laget kom tilbake i norgeseliten. Og mer malplassert semifinalist finnes vel knapt i nyere NM-historie.

Det er på kvelder som den i går enhver med tilknytning til Bodø/Glimt må vurdere sin egen stilling - uansett hvor i klubbsystemet de måtte befinne seg.

Ingen nevnt, ingen glemt.

Når det er sagt:

  • Ikke en eneste antydning fra Dagbladet om at Odd Grenland ikke spilte godt i går. De løp over Glimt, moste dem i taklingene - og lyktes perfekt i å nøytralisere de tre spillerne som var mest fryktet på forhånd: Staurvik, Berg og Sæternes.

La oss heller si det sånn: Odd Grenland hadde fortjent en verdigere motstander. Nå får vi vente til cupfinalen med å fastslå hvor godt laget er i sammenhenger som dette.

Nonsjalansen

Hjemmefansen vil sikkert hylle Odd Grenland for en ekstrem effektivitet i går. Laget scoret på tre av de tre første sjansene, og på fire av de fem første.

Men: Mer nøyralt vurdert handlet det mer om Bodø/Glimts udyktighet. Mye om Rhonny Westad, mest om en tafattheten og nonsjalansen i leddene foran ham.

Westad burde tatt to mål, han kunne tatt alle. Men mer avgjørende og mer alvorlig i et lagspill som dette: Glimt burde forhindret minst tre av de fire avslutningene som førte til scoringene. Antakelig samtlige.

Udyktige

Mildest kritikk ved det første målet:

  • 1- 0: Et langt innkast ramler ned i det mest kritiske og mest forutsigbare området foran mål. Kim Larsen er først på ballen i kamp med flere Glimt-forsvarere. Bra jobbet av Odd, kjapt oppfattet av Larsen - men spørsmål ved aggressiviteten og oppmerksomheten i Glimt-forsvaret.

De to neste scoringene handler utelukkende om udyktige Glimt-spillere:

  • 2- 0: Morten Fevang står på 25 meter og leter etter både bevegelser og medspillere. Han finner ingen av delene - og denger av gårde et skudd med venstre. Ballen ruller inn under en sløv Westad, men han er langt på vei unnskyldt av et utilgivelig passivt press foran ham.
  • 3- 0: Innlegg nesten fra dødlinja ute på midtbanen. Ballen er i lufta et par sekunder før den ramler ned på hodet til Fevang omtrent på 16-meteren. Nok en gang er Westad feilplassert, men igjen: Gutta foran ham er ynkelige i forsøket på å gi Fevang motstand.

Håpløst veike

Det siste målet handler om all den entusiasmen og det pågangsmotet Odd hadde - og som Glimt manglet:

  • 4- 0: Erik Bo Andersen vinner en duell med to Glimt-spillere på midtbanen. Han finter seg forbi en hjelpesløs Glimt-back og får tråklet ballen inn foran mål. Der er Kim Larsen like kvikt frampå som ved 1- 0, og Glimt like håpløst veike og interesseløse.

Bodø/Glimt ligger relativt trygt over bunnstriden i Tippeligaen. Og en tapt semifinale er jo også et solid bidrag i toppen av norsk fotball.

Forhåpentligvis handlet gårsdagen om Bodø/Glimts elendighet - ikke om norsk fotballs.