...men Kjetil scorer både borte og hjemme

Da Kjetil var sju år, møtte han sitt livs kjærlighet. Noen år seinere traff han Tonje.

LARVIK (Dagbladet): - Det startet da jeg fikk ei Liverpool-drakt av faren min som sjuåring. Det har vokst til en helt spesiell følelse. Jeg kommer alltid til å følge Liverpool, sier Kjetil A. Egeli.

- Dette hadde aldri gått om jeg ikke hadde en viss fotballinteresse sjøl, sier kona Tonje W. Egeli.

Sankthansaften venter de Vetle til verden. Midt under fotball-EM.

- Dårlig timing, kanskje. Men jeg skal forsøke å knipe igjen til etter finalen, ler Tonje.

Kjetil trekker på skuldrene. EM er ikke av det viktigste, men Liverpool er det. 29-åringen ser alle Liverpool-kamper på tv. Og fire kvelder i uka trener han med laget sitt. Etter 304 kamper og 162 mål nærmer det seg imidlertid slutten for Larvik Turn-spissen.

- Jeg henger med så lenge jeg kan, men forstår at jeg må prioritere litt annerledes framover, sier Kjetil.

Tonje ser allerede en bedring.

- Før var han pottesur etter et tap. Sånn er det ikke lenger. Og bare sjeldent er det nå tre kamper på en søndag som bare er sååå viktige at alle må ses. Han prøvde seg med italiensk fotball seint på lørdagene også, men da sa jeg stopp - hallo! - det er lørdag.

- Jeg ser mindre nå, bekrefter Kjetil.

- Både fordi jeg har lyst til å gjøre andre ting sammen med Tonje, og fordi jeg forstår at det ikke alltid er så smart.

- Og noen ganger smisker han, avbryter Tonje. - Da lager han mat og spør om vi skal spille et spill. Så står kampen på i bakgrunnen og han er helt fjern i blikket.

Begge er enige om at forståelse og gode antenner er et must for å kombinere evig fotballforelskelse med evig samliv.

- Noen ganger smeller jeg litt hardt i døra til oppvaskmaskinen eller skrangler litt ekstra. Da kommer han ruslende til slutt. Det gjelder å si ting uten alltid å si det, sier Tonje.

SEX OG FOTBALLIV: - Jeg innser at jeg må prioritere litt annerledes når jeg nå blir far, men jeg kan aldri kvitte meg med Liverpool, sier Kjetil. Kona Tonje er innforstått med det.