Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Men neste uke MÅ det bli scoring

Inter ville ikke score. Milan maktet det ikke. Da kan vi trøste oss med regelverket foran returkampen. For da er det nødt til å bli mål.

Tidenes mest prestisjetunge bykamp i Milano ble også en av de kjedeligste. Mest fordi Inter etter en ganske lovende start fant sitt baktunge, disiplinerte jeg - og murte Milan ute og drepte den moroa de selv hadde lagt opp til i åpningsminuttene.

Da skapte laget to åpne sjanser. En mer enn da de slo ut Valencia i kvartfinalen - og John Carew etterpå fastslo at Inter er et lag som ikke fortjener å komme til finalen i Champions League.

Taktiske finesser

Carew fikk neppe mange nye meningsmotstandere i går. Med mindre man er veldig opptatt av hva en særdeles samkjørt forsvarsrekke kan vise fram av taktiske finesser. Og hvordan et disiplinert kollektiv kan redusere normalt meget dyktige individualister til frustrerte og småsure ballmistere. Jo da, mange i Norge er opptatt av det.

Selv om den offensive viljen stort sett var fraværende hos Inter, så skal naturligvis Hector Cuper ha en god del ros for at han har klart å ødelegge motstanderne helt fram til det bare er 90 minutter igjen til en finale. Men Milan var det beste laget hvis vi bruker mer allment aksepterte måleverdier. Laget hadde et spillemessig overtak og etter hvert de største og beste sjansene. Nærmest var Andrej Sjevtsjenko. Derfor var det ikke så rart han også endte opp som Milans største skuffelse.

Håpløs pasning

Sjevtsjenko gjorde nemlig flere merkelige feil enn den ene store, da han kom aleine med Toldo, men vinklet en håpløs pasning inn til venstre for seg - som ble løpt opp av en Inter-forsvarer.

13. mai er det returoppgjør på samme bane. Det betyr at Inter får flere tilskuere, men at Milan får fordelen av bortemålsregelen. Heldigvis MÅ det bli mål da.

FAKTA

Champions League, semifinale, 1. kamp

Milan (Italia)- Inter (Italia) 0- 0

T: 78175

OPPGITT: Verken Inters Hernan Crespo eller AC Milans Alessandro Nesta evnet å få ballen i mål i går. <!--FOTO-->Her er de uenige etter et sammentreffet (se under).
TAKLING: Hernan Crespo og Alessandro Nesta i en av flere trefninger under kampen.
IKKE MÅL HER, HELLER: Inters Belozoglu Emre blir taklet av Milans Gennaro Gattuso.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media