...men Thomas gjorde det

- Vær i målområdet i morra, skrev Thomas Alsgaard til på sms til samboer Rønnaug Schei kvelden før tremila.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Et døgn senere feiret en lykkelig Thomas gullet sammen med gode venner.Ingen kjenner Thomas bedre enn Rønnaug Schei. Og rett etter at gullgutten hadde gått inn til seier på tremila, kunne Rønnaug fortelle at hun trodde det kom til å gå bra allerede kvelden før.

- Først fikk jeg en tekstmelding der han sa at han følte seg dårlig. Han hadde litt vondt i ryggen, var litt tett i brystet. Da svarte jeg bare at dette rennet ikke var det viktigste i verden, smiler Rønnaug.

Like etter kom svaret..

- Thomas skrev at jeg måtte være i målområdet etter løpet. Da skjønte jeg at noe var på gang. Jeg tolket det som et godt tegn.

En luring

Og det var det. Alsgaard knuste konkurrentene, og følelsene som fikk utløp var så enorme. Rønnaug var i målområdet. Hun fikk klem. Men dette var dagen der alle bare gliste. Og klemte hverandre. Fordi Thomas gjorde det umulige.

- Jeg er så imponert. Det er bare sinnsykt, sukker Rønnaug.

- Har han aldri mistet troen på at dette kunne gå?

- Nei, jeg tror ikke det. Han har hatt det tungt i perioder, og jeg synes han virket enda mer inspirert foran OL i fjor. I NM kjørte han seg helt ned. Jeg skjønte ikke at han turde det. Men han er en liten luring vet dere, he-he.

- Godt humør

Selv om Thomas utad har framstått som skeptisk og mutt, så er det en annen mann som herjer på hjemmebane.

- Mot meg har han vært i veldig godt humør hele tida. Men samtidig har han vært veldig fokusert. VM har vært det store målet. Derfor er det en utrolig prestasjon.

Rønnaug Schei la opp som aktiv skiløper i fjor. Nå er hun i Val di Fiemme og jobber for Thomas' firma Sport Event.

- Vi har ikke fått sett så veldig mye til hverandre. Det blir mest prat på telefonen. Men han har rukket å besøke meg en gang, smiler hun lurt.

Hektisk kveld

Alsgaard bestemte seg tidlig i går for ikke å gå 15 kilometeren på fredag. Han var helt utladet etter den vanvittig harde tremila. Den sterke følelsesutladningen er enda verre å bli kvitt. Derfor brukte Alsgaard kvelden og natta i går til å feire. Fra TV-sending med barbering av treneren Carl Henning Gran, gikk turen innom to sponsortreff, før han avsluttet hos sine egne kunder rundt midnatt. I godt selskap med bestevennene Morten Nygård og kokk Terje Ness. En ekslusiv gruppe kunder fikk også besøk av verdensmesteren.

- Hvorfor har dere bart? ville en av gjestene vite.

- Jo, vi prøver å passe inn i den lokale folkloren. Så i år kjører vi italienk smal bart. Det er ikke fordi jeg synes det er pent at jeg går sånn. Min lagkamerat Tore Ruud Hofstad ar så lite sjeggvekst fortsatt, at han er i gang med å spare bart til OL i Torino i 2006, svarte Thomas til stor latter fra gjestene.

Alsgaard frykter at utladningen skal prege resten av VM.

- Ingen kan forvente at jeg skal ta flere gull her. Nå trenger jeg bare noen dager med total avkopling, så skal jeg bygge meg opp igjen. Særlig i hodet. Nå er det bare godt å få noe annet å tenke på, sier Thomas .

Selv en verdensmester blir som ny med sjampis og kos fra kjæresten.

GULLJUBEL: Thomas Alsgaard jubler hemningsløst etter VM-gullet på 30 kilometeren i Val Di Fiemme i går.