UTESTENGT:  Denis Menchov skal være utestengt grunnet ustabile blodverdier. Foto: AP Photo/Alberto Di Lolli.
UTESTENGT: Denis Menchov skal være utestengt grunnet ustabile blodverdier. Foto: AP Photo/Alberto Di Lolli.Vis mer

Menchov utestengt for doping

Ustabile blodverdier for sykkelstjernen.

(procycling.no): På det internasjonale sykkelforbundets (UCI) hjemmesider er det lagt ut et skriv der det står navnene på ryttere som har blitt utestengt for doping.

Forbausende nok står Denis Menchovs navn på listen, og det står skrevet at han er utestengt i to år på grunn av funn i blodpasset, frem til april 2015.

Dette har imidlertid aldri kommet frem tidligere, og russeren påsto at en kneskade førte til at han valgte å plutselig legge opp midt i sesongen i fjor.  

Basert på skrivet til UCI ser det derimot ut til at 36-åringen har vært utestengt siden 9. april 2013, som var like før han annonserte at han ville legge sykkelen på hyllen etter en lang og suksessfull karriere. 

Det skal være i Tour de France 2009, 2010 og 2012 at de mistenkelige verdiene ble funnet. Disse årene ble han henholdsvis nummer 51, 2 og 15 sammenlagt i det franske etapperittet. Han ble også nummer tre i 2008. 

Tidligere i karrieren har russeren også vunnet Vuelta a España to ganger, i tillegg til 2009-utgaven av Giro d'Italia. Det spørs nå om han får beholde seieren i disse rittene, men UCI har enda ikke uttalt seg om saken.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. 
 

 STO PÅ PALLEN:  Denis Menchov sto på pallen som tredjemann i Tour de France 2010, men ble senere tildelt andreplassen etter Alberto Contador ble utestengt. Foto: AP Photo/Alain Mounic.
STO PÅ PALLEN: Denis Menchov sto på pallen som tredjemann i Tour de France 2010, men ble senere tildelt andreplassen etter Alberto Contador ble utestengt. Foto: AP Photo/Alain Mounic. Vis mer