Bjørgen gjorde «comeback»:

- Mener alvor

Torsdag kveld var Marit Bjørgen tilbake med startnummer på brystet for første gang på over to år. Det viser at hun viser alvor mener Therese Johaug.

<strong>TILBAKE:</strong> Torsdag kveld var Marit Bjørgen tilbake i konkurranse for første gang på over to år. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TILBAKE: Torsdag kveld var Marit Bjørgen tilbake i konkurranse for første gang på over to år. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRYVANN (Dagbladet): Rulleskirennet «Ragde Challenge» var Bjørgens første konkurranse siden hun la skiene på hylla etter 2018-sesongen.

Den tidligere langrennsdronninga har varslet at hun vil satse på langløp kommende sesong.

Tidligere i år ble hun presentert som et medlem på langløpslaget Team Ragde Eiendom, og det var nettopp de som sto bak «comebacket» til langrennsdronninga torsdag.

I den bratte løypa fra Sørkedalen til Tryvannstårnet viste Bjørgen god styrke i stakinga, men i duellen mot Johaug ble det som forventet for tøft.

- Det er godt å kjenne på litt blodsmak og å bruke kroppen. Jeg hadde kanskje forventet det var så langt bak. To minutt bak er innafor, sier Bjørgen til den oppmøtte pressen på Tryvann.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Rått

I rennet som hadde 100 plasser for både amatører og eliteløpere var det bare Johaug som var raskere enn Bjørgen i den 11,5 kilometer lange traseen. Etter målgang var førstnevnte imponert over venninna.

- Det er rått. Det er ikke annet å si. Hun har vært ute av sirkuset i to år. Trening er ferskvare. Selv om hun har gått fort før, skal det legges ned en jobb. Jeg synes Marit går bra. Jeg er jo toppidrettsutøver, så jeg burde jo slå henne, sier Johaug med et glis og legger til:

- Det blir spennende å se henne i langløp i vinter. Hun mener alvor når hun stiller opp på rulleskirenn i Sørkedalen i september.

- Positive svar

Da Bjørgen lanserte comeback-planene i mai fortalte hun at hun ønsket å ha noe å trene mot. Det store målet for vinteren er Vasaloppet, men med to sønner trener hun på langt nær like mye som i glansdagene.

Likevel trener hun godt og er fornøyd med progresjonen.

- Jeg har hatt framgang siden jeg startet med treningen i mai, så det går framover. Så har vi noen måneder igjen til Vasaloppet. Det ser jeg fram til. Så får jeg legge ned den jobben jeg klarer med to små, forteller Bjørgen med de to sønnene Marius og Ola og ektemann Fred Børre Lundberg luskende rundt seg.

Den tidligere langrennsdronninga har vært med på noen av langturene sammen med herreløperne på Team Ragde, men hvordan konkurransen på damesida i langløp er, vet hun ikke mye om.

- Jeg har fått positive svar, men jeg har ikke noen anelse om hvordan nivået er på damesida. Så jeg vet ikke hvor fort man må gå, sier Bjørgen smilende.

De to gamle landslagsvenninnene har hatt noen økter sammen i sommer og tidlig høst. På spørsmål om hun tror vi får se Bjørgen i verdenscupsammenheng igjen, avskriver Johaug ingenting.

- Man skal aldri si aldri, så plutselig går ho et verdenscup-renn til vinteren, sier Johaug og må legge til:

- Ho gjør seg ikke bort da.

Det er enda ikke klart når Bjørgen tar på seg startnummeret neste gang. Vasaloppet skal etter planen arrangeres 7. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer