Mener Anand har gjort en psykologi-tabbe

- Det påvirker deg veldig.

PÅ ETTERSKUDD: Magnus Carlsen har fått en drømmestart på sjakk-VM mot Vishy Anand. Anand trenger minst én seier for å snu kampen. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PÅ ETTERSKUDD: Magnus Carlsen har fått en drømmestart på sjakk-VM mot Vishy Anand. Anand trenger minst én seier for å snu kampen. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg VM-parti tre her.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Vishy Anand trenger desperat en opptur etter en svak start på sjakk-VM. Magnus Carlsen leder 1,5-0,5 etter to partier og spesielt en tabbe søndag ble nådestøtet i norsk favør.

Statistikken viser at den tidligere indiske verdensmesteren har grusomme tall mot Carlsen. Den forrige seieren kom tilbake i 2010. I VM i fjor endte sju partier med remis og tre med Carlsen-seier.

-  Akkurat som i Chennai, tror jeg Anand burde ha en strateg i laget sitt. Hans problem er ikke i åpningene, men psykologi, skriver Susan Polgar på Twitter.

- Anand har ikke et sjakkproblem akkurat nå. Han har et Magnus-problem. Han må glemme hvem han spiller mot, skriver Polgar.

- Påvirker Idrettspsykolog Frank Eirik Abrahamsen ved Norges Idrettshøgskole mener det ser tungt ut for Anand dersom han allerede nå sliter med at Carlsen har et psykisk overtak.

- I mine øyne bør man jobbe med det mentale kontinuerlig. Inn mot et mesterskap er det fort gjort å fokusere på alt man skulle ønske man var bedre på, men Anand må prøve å tenke på styrkene sine i stedet for svakhetene. Han kan for eksempel kikke på tidligere partier han har vunnet mot Carlsen, selv om det er lenge siden. Han må tørre å kline til. Han trenger en positiv opplevelse, sier Abrahamsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer