Mener bildet er en hån

«En mester fra Russland, som tar imot den største prisen i tennis fra Storbritannias framtidige dronning? Dette var resultatet for Wimbledon, som det ble gjort mareritt av.»

SKAPER OVERSKRIFTER: Kate Middleton, hertuginne av Cambridge, gir Wimbledon-trofeet til Jelena Rybakina. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB
SKAPER OVERSKRIFTER: Kate Middleton, hertuginne av Cambridge, gir Wimbledon-trofeet til Jelena Rybakina. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jelena Rybakina (23) overrasket alle og tok sin første Grand Slam-tittel ved å slå tunisiske Ons Jabeur 2-1 i sett i lørdagens finale i Wimbledon.

Det hører med til historien at Rybakina ble født i russiske Moskva.

Wimbledon utestengte denne sesongen russiske og hviterussiske spillere, som følge av Russlands krigføring mot Ukraina.

I sin kunngjøring om utestengelsen, het det fra Wimbledon at «det er vårt ansvar å spille en rolle i den omfattende innsatsen til regjeringen, industrien, sportslige og kreative institusjoner for å begrense Russlands globale innflytelse med sterkest mulige midler».

Wimbledon ble møtt med sterk kritikk etter avgjørelsen, og engelske The Telegraph var blant dem som skrev at en av årsakene til at de to nasjonene ble utestengt, var faren for at Kate Middleton, hertuginne av Cambridge, skulle gi trofeet til en russisk eller hviterussisk spiller - noe som ikke ville se bra ut utad.

Skjebnens ironi ville ha det til at Middleton likevel overrakte trofeet til en russiskfødt utøver.

«Dette flaue bildet er en hån mot Wimbledons Russland-utestengelse», skriver The Telegraphs Oliver Brown.

«Det var det mest spektakulære av selvpåførte sår. For ikke før Wimbledon hadde redusert seg selv til en glorifisert utstilling, endte de opp med nettopp det bildet de hadde vært så desperate etter å avverge. Ja, bildet av hertuginnen av Cambridge som overrakte Venus Rosewater-skålen til Elena Rybakina var omkranset av den dystreste ironi», skriver Brown.

Han fortsetter:

«En mester fra Russland, som tar imot den største prisen i tennis fra Storbritannias framtidige dronning? Dette var resultatet for Wimbledon, som det ble gjort mareritt av.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer