- SYK: Oscar Pistorius' forsvarere mener den tidligere løperen bør innlegges på sykehus istedenfor å sitte i fengsel. Foto: AFP / MUJAHID SAFODIEN / NTB Scanpix
- SYK: Oscar Pistorius' forsvarere mener den tidligere løperen bør innlegges på sykehus istedenfor å sitte i fengsel. Foto: AFP / MUJAHID SAFODIEN / NTB ScanpixVis mer

Mener «Bladerunner» lider av posttraumatisk stress: - Han er syk

Klart for ny runde i retten.

Oscar «Bladerunner» Pistorius, som tidligere er dømt til fem års fengsel for drapet på sin kjæreste, har store psykiske problemer og bør innlegges på sykehus i stedet for å sitte i fengsel, mener hans forsvarere.

Den nye runden med rettsmøter i Pistorius-saken startet i Pretoria i Sør-Afrika mandag og er ventet å vare fram til fredag, da det skal avsies en dom.

Denne gangen har forsvarerne blant annet kalt inn en psykolog, som under rettssakens første dag fastslo at Pistorius sliter med depresjon og posttraumatisk stress og er «ganske syk».

Påtalemyndigheten mener på sin side at Pistorius må dømmes til en lang fengselsstraff etter at han skjøt og drepte sin kjæreste Reeva Steenkamp mens hun var på badet i 2013. Han sto selv på utsiden av døra og har hele tiden hevdet at han trodde han skjøt mot en innbruddstyv.

Drapsdommen på fem års fengsel ble i fjor satt til side av høyesterett, som mente han måtte tiltales for forsettlig drap, ikke uaktsomt drap, noe som innebærer en dom på minimum 15 års fengsel, såfremt det ikke finnes formildende omstendigheter.

Pistorius sitter nå i husarrest etter å ha sonet ett år av den forrige dommen. Årsaken er at han er innvilget løslatelse mot kausjon.

Før dette, i den første rettsrunden, ble han frikjent for overlagt drap, og det er nå den samme dommeren som frikjente ham, som skal dømme ham igjen.

Pistorius har vunnet seks gullmedaljer i Paralympics og har også deltatt i OL. Han var kjent som «blade runner» fordi han har amputert begge beina og i stedet løp med proteser.

(NTB)