Mener Blair jukset

Paris-ordfører hissig etter OL-tap.

Ordfører i Paris Bertrand Delanoe beskylder Storbritannias statsminister Tony Blair og sjefen for Londons OL-søknad Sebastian Coe for å ha brutt reglene til Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Forrige onsdag ble London tildelt sommer-OL i 2012 rett foran nesen på den franske hovedstaden med 54 mot 50 stemmer. Delanoe mener at Blair og Coe brøt IOCs regel om å ikke kritisere de andre søkerbyene.

– De tråkket over den gule linjen og respekterte ikke IOCs regler, sier Delanoe til France-Info radio mandag etter et møte i byrådet i Paris.

– De tråkket over streken, både Blair og Coe, sier ordføreren. Han ble umiddelbart kritisert for utsagnet av det konservative partiets Claude Goasguen.

– Hvi du mener engelskmennene jukset, må du si hvordan, sa Goasguen til fransk TV.

Lørdag sa IOC-presidenten Jacques Rogge at ingen av byene som søkte om OL i 2012 jukset eller brøt noen regler.

Søkerne fra Paris skal ha vært sure fordi statsminister Tony Blair inviterte IOC-medlemmer til sitt hotellrom i Singapore og prøvde å påvirke dem til å stemme for London.

– Det er ikke noe galt med å ha en samtale med en stor politiker fra en søkerby. Blair har aldri bedt et IOC-medlem om å bli medlem av hans parti Labour, sier Rogge.

PIPELORT? Paris\' ordfører mener Storbrittanias statsministeren Tony Blair brøt reglene for å få 2012-OL til England. Reuters
PIPELORT? Paris\' ordfører mener Storbrittanias statsministeren Tony Blair brøt reglene for å få 2012-OL til England. Reuters Vis mer

IOC-presidenten legger også til at ingen av søkerbyene brøt reglene som ble laget for å forhindre korrupsjon i forbindelse med tildeling av OL, men at det var nære på.

– Det var nære på noen ganger, og vi måtte gi en liten smekk på fingrene, sier han.

(ANB-AP)