Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

Mener Brann kan vinne gull, men nå kommer skjebnekampene

Spår et knallhardt kappløp med Rosenborg.

KAN JUBLE: Brann-fansen. Foto: Lise Åserud / Scanpix/arkiv
KAN JUBLE: Brann-fansen. Foto: Lise Åserud / Scanpix/arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Både tabell og måltavla taler for seg selv.

Etter 5-0 mot Stabæk er SK Brann helt oppe og kjemper om seriegull, snaut tre år etter at de rykket ned til Obosligaen.

Det imponerer TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

- Det Brann viser i dag er gulltakter. De er fulle av selvtillit og sprudler. Imponerende, sier Mathisen, før han legger til:

- Det er bare å ta av seg hatten.

Roser Nilsen

Den tidligere Start-profilen skryter av måten trener Lars Arne Nilsen har formet klubben fra Bergen om til et vinnerlag. Samtidig roser han den knallharde innsatsen til spillerne.

- Nilsen har fått gjengen til å fungere sammen, har organisert et lag som jobber knallhardt og har vært flink til å hente spillere, sier Mathisen og trekker fram det gode spillet til høyreback Amin Nouri og Daniel Braathen.

Fem avgjørende kamper

Begge to viser det Mathisen mener ikke er langt unna landslagsklasse. Samtidig har bergensklubben det han mener er landets beste stopperpar.

Det består av Bismar Acosta og Vito Wormgoor.

På spørsmål om hvordan laget står seg i forhold til Rosenborg, svarer Mathisen at de fem neste kampene blir svært viktig:

- Da har Rosenborg enkel motstand, mens det blir knalltøft for Brann. Hvem som kommer best ut av de fem kampene, kommer til å bety mye.

- De er kjempegode

Kampene Mathisen snakker om, dreier seg for Branns del om Sarpsborg 08 (borte), Vålerenga (hjemme), Stabæk (borte), Sarpsborg 08 (hjemme) og Aalesund (borte).

Samtidig møter Rosenborg Sogndal (hjemme), Kristiansund (borte), Sandefjord (hjemme), Sogndal (borte), før bunnlaget Kristiansund igjen står for tur.

Om Brann tar godt med poeng i sine kamper, og følger opp med å ta seriegull, er det første gang på ti år.

Da styrte Mons Ivar Mjelde skuta med stødig hånd.

Da Dagbladet kontakter den nåværende Åsane-treneren, har han følgende å si om Branns muligheter:

- De er kjempegode. At de er et bra lag, overrasker meg ikke, og jeg tror ikke de vil sprekke. Om ikke andre lag blir merkbart bedre, kan de være med hele veien.

Hyller balansen i laget

I 2007 ledet Mjelde et lag bestående av profiler som Torstein Helstad, Martin Andresen, Azar Karadas og Erik Huseklepp. Nå lar Mjelde seg, i likhet med Mathisen, imponere over kollektivet Brann utgjør.

- De har en fin balanse i mannskapet, og er veldig solide. Det går hurtig i kontringsspiller, samtidig som de evner å stå høyt. De har det meste, mener Mjelde.

Samtidig påpeker han det gode spillet til en tidligere elev. Mellom 2011 og 2014 var Mjelde trener for Amin Nouri i Start.

- Nouri har vært utrolig god, sier Mjelde om 27-åringen som la opp til kampens første mål mot Stabæk, for så å selv legge på til 2-0.

Varsler fest i Bergen by

Nouri er en av dem som blir viktige hvis Brann skal fortsette å kjempe i toppen av Eliteserien 2017. Om han og resten av Brann-mannskapet leverer varene, blir det fest i Bergen by.

- I 2007 reagerte bergenserne voldsomt. Det vil de helt sikkert gjøre nå også, sier Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!