Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener Carlsen får to gratismuligheter i VM-kampen

- Han kan «skyte» uten risiko.

I GODT HUMØR: Magnus Carlsen var fornøyd med å klare remis med sorte brikker i går. I dag skal nordmannen forsøke å vinne med de hvite. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I GODT HUMØR: Magnus Carlsen var fornøyd med å klare remis med sorte brikker i går. I dag skal nordmannen forsøke å vinne med de hvite. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): I dag vil Magnus Carlsen (23) forsøke å utnytte den første fordelen av to strake partier med hvite brikker.

Etter at han i går klarte å stå imot Vishy Anands (44) åpningsforberedelser med sorte brikker, går den regjerende verdensmesteren i dag løs på det første av to strake partier med hvite brikker.

- Jeg må prøve å spille godt og sette press på ham, så får vi se hvordan det går. Det blir veldig viktig for meg, sier Carlsen til horden av pressefolk etter det femte VM-partiet.

To gratismuligheter I fjorårets match i Chennai satte han inn støtet med to seirer på rad. Den gangen var det i det femte og sjette partiet, noe som i praksis sikret ham tittelen. Nå ønsker Carlsen å gjøre tilsvarende i Sotsji.

- Jeg er ganske optimistisk med tanke på kampens fremtid. Det kommer ikke til å bli lett, men når jeg har to kamper med hvit foran meg, er nok dette tidspunktet for å prøve å gå i tet, sier Carlsen til Dagbladet.

Om han ikke skulle lykkes vil det imidlertid heller ikke være noen krise med to uavgjorte. Det mener den anerkjente sjakkredaktøren Dirk Jan ten Geuzendam.

- Selv om begge de to partiene han nå har med hvit ender uavgjort, har ingenting endret seg. Stillingen vil fremdeles være lik med fire partier igjen hvor begge har like mange med hver farge.

- Magnus kan «skyte» to ganger uten noen risiko. Selv om Anand nok får litt ekstra selvtillit om Magnus ikke vinner noen av partiene, vil det ikke ha skjedd noe dramatisk, sier Geuzendam til Dagbladet.

- Veldig behagelig Som alle andre som var til stede under gårsdagens pressekonferanse og seansen med de norske journalistene i gangen utenfor like etterpå, kunne Geuzendam se at nordmannen var tydelig fornøyd med hvordan han forsvarte seg.

- Jeg tror Magnus er veldig lettet. Det tredje partiet var veldig frustrerende, men nå reddet han seg unna med et godt parti. Så han er nok i et veldig godt humør. Jeg kunne se at han var veldig glad, sier Geuzendam og fortsetter:

- Dette er en veldig behagelig situasjon for ham. I dag kan Magnus sette seg ned ved brettet med hvite brikker og føle en liten medvind i ryggen. For Anand er det helt annerledes. Han vet at selv om han overlever i dag, så er han i samme situasjon igjen på mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling