Mener City burde beholdt Mancini

Uwe Rösler om sparkingen.

LONDON (Dagbladet): • Fotballstudio: Manchester City - Newcastle kl. 21:00.

I kveld sesongåpner Manchester City når de tar imot Newcastle hjemme på Etihad Stadium. Tidligere City-spiller Uwe Rösler vil overvære kampen fra tribunen.

- Jeg vil alltid føle en tilhørighet til City, sier Rösler da Dagbladet besøker ham på Brentfords treningsanlegg, Jersey Road, vest i London.

City har lært
Østtyskeren har over 150 kamper for den lyseblå Manchester-klubben, og følger den tett også i dag.

I fjor så han klubben gjøre feil han nå tror de har klart å renske bort.

- Jeg tror City har lært av feilene de gjorde i fjorårets sesong. Da manglet flere spillere i preseason, noen kom inn sent. De klarte aldri helt å finne rytmen. Foran denne sesongen investerte de tidlig i nye spillere. Og det har gitt den nye manageren bedre rammer i oppkjøring. Han har fått tid til å studere spillerne, og til å finne den rette formasjonen, sier 44-åringen.

- Det vil utgjøre en forskjell. Derfor tror jeg City er med helt fra begynnelsen i år.

Spennende trener
For fjorårets sesong endte med andreplass, og skuffende innsats i Champions League hvor de røk ut i gruppespillet. Det var blant flere grunner som førte til at daværende trener Roberto Mancini fikk sparken.

Manuel Pellegrini, som aldri tidligere har trent en Premier League-klubb, er mannen som nå skal leve opp til eiernes skyhøye forventninger.

- Er Pellegrini riktig mann for City?

- Det vil fremtida vise. Han har en god cv og historikk, spesielt i Spania hvor han har jobbet i åtte år. Han er suksessrik og gjorde det veldig bra med Malaga i Champions League. Han er en spennende type.

Men selv om Rösler er positiv til chileneren, skulle han aller helst sett Roberto Mancini få fornyet tillit.

- Han var ikke alltid den mest populære, men som manager trenger du ikke være det. Og det at han vant trofeer for klubben, gjør at jeg ville beholdt ham. Definitivt. Jeg ville gitt ham en sesong til.

Se reportasjen med Uwe Rösler øverst i saken!

 

CITY-FAN: Dagbladet møtte Uwe Rösler på treningsanlegget i Osterley, vest i London. Brentford-manageren er fortsatt en stor Manchester City-fan. Foto: Gunnhild Toldnes
CITY-FAN: Dagbladet møtte Uwe Rösler på treningsanlegget i Osterley, vest i London. Brentford-manageren er fortsatt en stor Manchester City-fan. Foto: Gunnhild Toldnes Vis mer