Mener danskene har gjort for mye ut av «sambasvindleren»

I morgen faller Uefa-dommen.

(Dagbladet): Sjakhtar Donetsk og spissen Luiz Adriano gjorde seg selv til Danmarks hatobjekt nummer én etter forrige ukes Champinos League-kamp mot FC Nordsjælland i Parken.

Adriano snappet opp et tilbakespill etter en dropp, og scoret sitt første i det som blir omtalt som et av tidenes mest usympatiske hattrick.

Sjakhtar-trener Mircea Lucescu påsto han ikke så noe underveis i kampen.

Avgjøres i Uefa i morgen
I morgen skal Uefa behandle saken i kontroll- og disiplinærkomiteen, men Lucescu stoler ikke på at de vil gi Adriano og Sjakhtar rettferdig behandling. På Sjakhtars egne nettsider legger han press på Uefa ved å skylde på danskene for all omtalen målet har fått, skriver den danske avisa BT.

- Det er fordelaktig for dem å snakke om det målet, det er sannsynligvis en form for alibi, sier Lucescu, og legger til at Sjakhtar godt kunne vunnet 8-2 eller 8-3 uten at noen kunne sagt noe på det.

Beklager
Sjakhtar fikk massiv kritikk for ikke å la Nordsjælland score etter Adrianos fæle utligning. Lucescu ber Uefa om å ta med følgende momenter når de skal se på saken i morgen:

- Å stå stille som statuer for å la dem score er også usportslig slik jeg ser det. Det er forskjell på å la motstandere score og å hjelpe dem med å score. Vi vil at folkene som sitter i komiteen, de som skal avgjøre hva som skal skje i dennesaken, skal se dette fra Adrianos ståsted: Spilleren sto med ryggen mot situasjonen og så først ballen da den landet i beina hans, sier Lucescu.

- Igjen, vi beklager at vi befinner oss i denne situasjonen, men vi må beskytte spillerne våre, fortsetter han, og avslører at han er redd for at Uefa ikke skal gi Sjakhtar rettferdig behandling i morgen.

- Jeg vil ikke at de skal gjøre oss til negative rollemodeller. Det har vært en hel haug med identiske situasjoner der det ikke har blitt reagert med strenge straffer.