TEMPERATUR: Superfinalen er utsatt til søndag kl. 21. Foto: AP Photo/Sebastian Pani
TEMPERATUR: Superfinalen er utsatt til søndag kl. 21. Foto: AP Photo/Sebastian PaniVis mer

Kaos i forkant av Copa Libertadores

Mener de blir tvunget til å gjennomføre superfinalen: Nå er den utsatt

Boca Juniors ble angrepet av tilhengerne til rivalen River Plate. Lenge var det snakk om at kampen skulle bli spilt, men nå snur arrangørene.

I forkant av kveldens superfinale mellom Boca Juniors og River Plate, kanskje det største hatoppgjøret i verden, ble spillerbussen til Boca Juniors angrepet av rivalene. Glass ble knust og tåregass ble spredd, noe som gjorde spillerne syke. Flere fikk kutt av fra det knuste glasset, og kaptein Pablo Pérez skal ha fått glassbiter i øyet.

Til tross for at både spillere og ledere har informert om at Boca Juniors ikke ville gjennomføre kampen, var det snakk om at den fortsatt skulle gjennomføres.

Tévez er sjokkert. Han skal ha sagt dette til de argentinske nyhetskanalene, gjengitt av engelske The Guardian.

- Vi er ikke i stand til å spille kampen, men de tvinger oss. Pablo har en lapp på øyet.

Tévez ble fraktet umiddelbart til garderoben etter hendelsen. Spilleren skal ha reagert på peppersprayen som var i omløp, og ble uvel. Det skjedde også med fem av lagkameratene.

Fernando Gago var en av dem. Han har også har uttalt seg om situasjonen.

- Vi er veldig overrasket. Mange spillere ble skadet og vi sleit med å puste. Det er ikke den beste oppladningen til kamp, sier Fernando Gago.

Måtte ta kontroll

Bussjåføren har snakket ut om den dramatiske hendelsen. I ett øyeblikk var han bevisstløs.

- Jeg besvimte da vi ble angrepet. Visepresidenten måtte ta kontroll over rattet, forteller han.

Søndag

River Plate skriver på Twitter at kampen er utsatt til klokka fem søndag, altså klokka ni norsk tid. Det ryktes også at kampen skal bli spilt foran tomme seter, men det er ikke bekreftet. River Plate skriver derimot at alle tilskuerne må beholde sine billetter, slik at de kommer inn på morgendagens kamp.