KRANGLER OM RESSURSBRUK: Magnus Carlsen skal spille sjakk-OL i Tromsø og VM-kamper mot Anad. Nå krangler sjakk-Norge om hva det er viktigst å prioritere av sjakkpresidenten.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
KRANGLER OM RESSURSBRUK: Magnus Carlsen skal spille sjakk-OL i Tromsø og VM-kamper mot Anad. Nå krangler sjakk-Norge om hva det er viktigst å prioritere av sjakkpresidenten.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Mener det er skandaløst å jobbe for Carlsens VM-kamper til Oslo

Sjakkmiljøet i Tromsø er rystet.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at viktige aktører i sjakk-Norge jobber intenst med å få Magnus Carlsens VM-kamper mot Vishy Anand til Oslo.

Kostnadsrammen er mellom 40 og 50 millioner kroner, og sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson er blant dem som nå bruker mye tid på å få det til.

Søknadsfristen for de kommende VM-kampene er 30. april, og alt må være på plass innen da. Sjakkpresidenten jobber ifølge seg selv «dag og natt» for å få det til.

Det reagerer folkene bak sjakk-OL i Tromsø sterkt på, skriver avisa Nordlys.

- Skandaløst
Gigantarrangementet i Tromsø sliter nemlig med å få økonomien på plass, og sjakkpresident Aulin-Jonsson er også nestleder for sjakk-OL. Da oppleves det som merkelig at han jobber knallhardt for å stable på beina økonomien i nok et gigantprosjekt.

Til alt overmål i Oslo.

- OL er det største arrangementet noensinne i sjakk-Norge. Jeg mener at alle ressurser burde settes inn på det. Jeg er usikker på hva presidenten mener, dette virker som en merkelig prioritering, sier lederen i sjakkforbundets eliteutvalg og tromsømann, Thomas Robertsen, til avisa Nordlys.
 
Lederen i Tromsø Sjakklubb, Jan Sigmund Berglund, setter ord på raseriet i nord.

- Vi har alle her oppe ergret oss over dette. Det er nærmest skandaløst, sier han til Nordlys.

- Alle er rystet i sjakkmiljøet her, men det kan vel være at han ikke brenner så mye for sjakk-OL lenger, fortsetter han.

- Ingen motsetninger
Selv mener sjakk-presidenten at kritikken mot ham er urimelig. Han mener det er en selvfølge at forbundet sentralt jobber med begge arrangementene, og at eventuelle VM-kamper også kan bidra positivt til interessen, og dermed også sponsorinteressen, for sjakk-OL i Tromsø.

- Skulle vi, fordi vi arrangerer OL, glemt alt annet tror jeg det ern en enda større synd. Jeg tror heller to store hendelser kan bygge hverandre opp, sier sjakkpresident Aulin-Jansson til avisa.