Mener det stygge fallet kan ha vært skjult velsignelse før VM

- Så gøy å kjenne at man lever igjen, sier Tom Hilde.

GLEDER SEG: Etter en ufrivillig pause etter det stygge fallet i Oberstdorf, nyter Tom Hilde hvert eneste sekund i hoppbakken. Det skal han vise i Vikersund.
Foto: Anette Karlsen / Scanpix
GLEDER SEG: Etter en ufrivillig pause etter det stygge fallet i Oberstdorf, nyter Tom Hilde hvert eneste sekund i hoppbakken. Det skal han vise i Vikersund. Foto: Anette Karlsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Hoppstudio kl 18: Kvalifisering i Vikersund-VM

(Dagbladet): I dagene etter Tom Hildes stygge fall i Oberstdorf trodde de fleste at sesongen var over for 24-åringen.

I ettermiddag, drøyt sju uker senere, hopper Hilde for å kvalifisere seg til VM i skiflyging i Vikersund.

Hilde tror den ufrivillige pausen kan ha vært en uventet fordel for ham før verdensmesterskapet på hjemmebane.

- Ja, det tror jeg faktisk. Jeg kjenner at det å komme på 11. plass i Oberstdorf var en kjempeopplevelse. Det er så gøy å konkurrere igjen og kjenne at man lever igjen, sier han til Dagbladet.

- Det samme gjelder treningshoppene jeg gjorde i Klingenthal, da var jeg også topp fem i verden i alle tre hoppene, det viser at jeg fortsatt kan hoppe. Nå kjenner jeg igjen at det viktige med hoppingen er at man koser seg og nyter hvert øyeblikk, sier Hilde.

Fulgte lagkameratene nøye
Bruddet han pådro seg i ryggraden 30. desember viste seg å være av det pene slaget, og 24-åringen var raskt tilbake i trening.

7. februar hoppet han igjen, og en uke senere var han tilbake i verdenscupen.

Tiden mellom brukte han godt.

FRYKTET DET VERSTE: Det så stygt ut da Tom Hilde gikk på trynet under det første rennet i hoppuka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FRYKTET DET VERSTE: Det så stygt ut da Tom Hilde gikk på trynet under det første rennet i hoppuka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg har jo sittet på sofaen og sett gutta bevise at når jeg kom tilbake så ville jeg ha muligheten, sier Hilde til Dagbladet.

- I tillegg var jeg med på lettreningen i ukedagene, fulgte teknikktreningene og har fått sett nøye på hva de andre har gjort. Sånn fikk jeg et bilde av hva jeg skulle gjøre når jeg kom tilbake igjen, sier han.

Lærte av Kollen
Et VM nummer to på hjemmebane på to år, er sjelden luksus for de norske hopperne.

Hilde skuffet i de individuelle konkurransene under VM i Holmenkollen, men mener han har lært av den opplevelsen.

- Det man lærer mest av, er at det ikke er hva du gjør i forkant eller etterkant som teller, men hva du gjør akkurat der og da når du slipper bommen. Det er den eneste muligheten du får til å være med og kjempe om medaljer. Det fikk jeg ikke til i fjor, sier han til Dagbladet.

- Tror du du vil oppleve presset annerledes i år, etter å ha vært gjennom det i Kollen?

- Nei, jeg gjør alltid mine beste hopp når jeg er mega-nervøs og føler meg ganske preget av situasjonen. Hvorfor det slo ut bittelitt feil i Kollen, er vanskelig å si. I Vikersund har vi også fire omganger, så om man ikke kan tillate seg en bom, kan man i hvert fall rette opp mye, sier Tom Hilde om helgas konkurranse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer