Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mener dette ikke burde vært en OL-gren: - Jeg er totalt uenig

Uenighet innad i curlingmiljøet om mixed double.

TAPTE: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien tapte bronsefinalen mot OAR i natt. Men ikke alle mener at mixed double burde vært en fullverdig OL-gren. Foto: NTB Scanpix
TAPTE: Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien tapte bronsefinalen mot OAR i natt. Men ikke alle mener at mixed double burde vært en fullverdig OL-gren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Det ble til slutt en fjerdeplass på det norske mixed double-laget i OL.

Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien er de første nordmennene som deltar i OL i den nye disiplinen, men ikke alle er enige i at den burde hatt status som fullverdig OL-gren.

En av de som mener det, er Christoffer Svae som konkurrerer på herrelaget som starter sin turnering i morgen.

BRONSEN RØK: Det ble for hard motstand for den norske curlingduoen, mens medaljehåpet lever videre med Kjetil Jansrud etter en fjerdeplass i utfordelen av alpintkombinasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / NTB/scanpix Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

I går sa han til NTB at han helst hadde sett at mixed double var en prøvegren.

- Personlig synes jeg egentlig ikke noe om det som OL-idrett ennå. Jeg synes den kunne vært det om fire år. Det kom litt brått, og den kunne vært prøvegren denne gangen, sa han.

Det er mixedlagets trener Thomas Løvold sterkt uenig i

- To ulike idretter

- Jeg er uenig. Ser man på spillet og det som har blitt prestert uka har det vært bra. Det må stå for hans regning. Jeg er totalt uenig, sier Løvold.

Svae mener blant annet at han mener det er problematisk at flere nasjoner ikke stiller med sine beste utøvere i grenen. Løvold sier til Dagbladet at han ikke ser det problemet.

- Det er to ulike idretter. Det vi kommer til å se er at det blir mer og mer spesialisering for noen inn mot mixed double. Det er et annet spill. Er man gammel curler, så ser det litt rart ut at man koster sin egen stein, og det er litt hurra-meg-rundt.

- Men etter at man har jobba litt med det, ser man at det har kommet opp på et veldig høyt nivå, sier han, og er heller ikke imponert over timinga til Svae som kommer med utspillet dagen før den viktige bronsefinalen.

OL-KJÆRLIGHET: KKs Ingeborg Helledal har en helt spesiell kjærlighet for OL, og tar opp kvinnekampen samtidig. Programleder: Ingrid Cogorno / Video: Lise Rafaelsen Vis mer
HISTORISK: Maren Lunde tok gull, samtidig som hele Toten var samlet i klubbhuset. rogramleder: Ingrid Cogorno / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Høyt nok nivå

Nedregotten synes også at mixed double har gjort en god debut som fullverdig OL-gren.

- Det må de som har sett på vurdere. Om de synes det har vært morsomt. Det har vært bra trykk i hallen, og det er et argument for. Jeg synes det ser veldig bra ut.

Han er ikke nødvendigvis enig i at nivået er for lavt til at det skal kunne deles ut olympiske medaljer i grenen heller.

- Det hele handler litt om hvordan du definerer et OL. Før handlet det for amatører om å delta, ikke å vinne. Jeg synes det er en kjempefin bevegelse, og fint å få inn en sport som viser ei jente og en gutt som viser idrettsglede sammen. I tillegg er nivået høyt nok til at det blir spennende og jevne matcher, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!