UROKRÅKE: Mario Balotelli hisset på seg både publikum, lagkamerater og klubbledelse da han kastet Inter-drakta i bakken i sinne over mishagsytringene fra tribunen. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
UROKRÅKE: Mario Balotelli hisset på seg både publikum, lagkamerater og klubbledelse da han kastet Inter-drakta i bakken i sinne over mishagsytringene fra tribunen. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLIVis mer

Mener fansen bør si unnskyld til trøyekaster Balotelli

19-åringen selv støtter Zlatans kritikk av Materazzi.

||| (Dagbladet): Inter-rebell Mario Balotelli er blitt hudflettet både av lagkamerater og klubbledelse for sin oppførsel etter 3-1-seieren over Barcelona.

Som et svar på pipingen fra egne fans etter at han ble byttet inn kvarteret før slutt valgte 19-åringen å kaste drakta si i bakken i protest.

Men selv om fordømmelsen av Balotelli har vært tilnærmet unison, er det noen som tar den utskjelte unggutten i forsvar.

- Om han vil be om unnskyldning? Jeg vet ikke. Kanskje det er fansen som bør unnskylde seg overfor ham, sier Mino Raiola ifølge Football Italia.

Raiola er agenten til både Balotelli og Zlatan Ibrahimovic, og har tidligere kritisert klienten når han har ment det var på sin plass.

Denne gangen mener han derimot pipingen var høyst upassende, basert på Balotellis prestasjoner i kampen.

- Jeg så ingen grunn til å pipe mot ham. Med en gang han kom inn gjorde han en flott finte, før han misset med en pasning. En pasning som ville gitt Inter muligheten til å score nummer fire om den hadde nådd fram.

- Zlatan hadde rett
Også Zlatan - som ble vitne til at Marco Materazzi gikk til fysisk angrep på Balotelli inne i spillertunnelen - sympatiserte med 19-åringen i intervjuer etter kampen.

- Hvis jeg var ham ville jeg latt Mario være i fred, men Materazzi angrep ham og det sjokkerte meg. Om Materazzi hadde gått løs på meg på den måten ville jeg slått ham rett ned. Materazzi lagde en masse problemer og vi var sjokkerte i garderoben, alle snakket om det. En spiller bør være stolt etter en seier, ikke jage en 19-åring for å skjelle ham ut, sa Zlatan.

Balotelli selv snakket i går offentlig for første gang siden han kastet trøya og senere ble forsøkt angrepet av Inter-supportere i parkeringshuset ved stadion.

I LYKKELIGERE DAGER: Her blir Balotelli overfalt - i positiv forstand - av en hoppende glad Marco Materazzi etter målet mot Rubin Kazan i en tidligere Champions League-kamp. Tirsdag kveld ble Balotelli fysisk angrepet av den samme Materazzi. Foto:  EPA/MATTEO BAZZI
I LYKKELIGERE DAGER: Her blir Balotelli overfalt - i positiv forstand - av en hoppende glad Marco Materazzi etter målet mot Rubin Kazan i en tidligere Champions League-kamp. Tirsdag kveld ble Balotelli fysisk angrepet av den samme Materazzi. Foto: EPA/MATTEO BAZZI Vis mer

Han deltok på boklanseringen til den tidligere proffspilleren Stefano Borgonovo, som nå lider av en alvorlig nervesykdom, ogi et intervju med Gazzetta dello Sport svarer stortalentet slik konfrontert med Zlatans uttalelser:

- Jeg sier at Zlatan hadde rett.

Han sier ikke noe om selve trøyekastingen, men mener offentligheten har fått et feilaktig inntrykk av ham.

- Det er vanskelig å sette pris på meg. Problemet er at 80 prosent av gangene jeg er i søkelyset, er det når ting går mot meg og jeg ikke kan smile. Hvis folk så meg hjemme med vennene mine og familien ville alle forstå at jeg en hyggelig fyr.

Ambisjonsnivået er det heller ingenting i veien med:

- Jeg er klar for å bli den beste spilleren i verden, sier han til Gazzetta.

HAR KRANGLET MYE MED BALOTELLI: José Mourinho satt Balotelli ut av troppen etter tidligere krangler, men problemene med 19-åringen har ikke stoppet opp. Foto: AP Photo/Luca Bruno
HAR KRANGLET MYE MED BALOTELLI: José Mourinho satt Balotelli ut av troppen etter tidligere krangler, men problemene med 19-åringen har ikke stoppet opp. Foto: AP Photo/Luca Bruno Vis mer