Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ville betale for datterens sprangriding - dømt for kokainsmugling

Mener far smuglet kokain verdt 44 millioner for å finansiere datterens sprangriding

Nederlenderen ble dømt til 17 år i fengsel for smugling av 50 kilo kokain.

FENGSLET: Denne 52 år gamle nederlenderen har blitt dømt til 17 år i fengsel etter å ha smuglet 50 kilo kokain til Storbritannia. FOTO: SWNS
FENGSLET: Denne 52 år gamle nederlenderen har blitt dømt til 17 år i fengsel etter å ha smuglet 50 kilo kokain til Storbritannia. FOTO: SWNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I juli i fjor ble en nederlandsk mann stoppet da han prøvde å å smugle kokain inn i Storbritannia i en hestebil. Etter å ha blitt tatt i en grensepost er nå 52-åringen dømt til langvarig fengselsdom. Det melder blant andre the Telegraph.

Nederlenderen er far til en internasjonalt konkurrende sprangrytter. Den nederlandske hestehandleren er selv en tidligere sprangrytter og eier sin egen stall og treningssenter ved Limbricht i Nederland.

Hestebilen til nederlenderen ble stoppet da han ankom havna i Dover i juli forrige sommer. Med seg i bilen hadde han to hester som han sa til grensemyndighetene at han skulle frakte til en partner i Bracknell i England.

Da politiet gjennomsøkte hestebilen fant de 50 kilo kokain gjemt i et hemmelig kammer, til en verdi på nærmere 44 millioner kroner.

Etter arresten ble hjemmet til mannen gjennomsøkt og det nederlandske politiet fant ytterligere 270 000 euro som de beslagla.

Nå er han dømt til 17 år i fengsel etter at Canterbury Crown Court i Storbritannia fant ham skyldig i å smugle klasse A-dopet inn i landet.

Framgangsrik sprangrytter

Hans 27 år gamle datter er en suksessfull nederlandsk sprangrytter som konkurrerer for det nederlandske landslaget.

Hun skal ha vært helt uvitende om smuglingen og gråt da faren fikk sin dom, skriver Telegraph. Dommeren i rettssaken, avviste at datteren hadde kjennskap til smuglingen og uttrykte sin sympati til det han kalte et uskyldig offer som vil få lide for farens ulovlige handlinger.

Dommeren uttalte da han ga dommen at han var sikker på at datterens karriere var en viktig årsak for at faren hadde begynt å smugle kokainen.

– Jeg er trygg på at du ikke var hovedpersonen bak denne operasjonen, men en formidler og at du ble involvert for å tjene penger. Denne rettssaken hadde et bakteppe i en svært suksessfull karriere som sprangrytter for din datter.

– Det er en ekstremt dyr profesjon, til tross for sponsorer og prispenger, og pengene du får fra rideskolen og hestebusinessen du gjør.

– Jeg er trygg på at i alle fall litt av motivasjonen bak din involvering var for å fortsatt kunne fremme hennes meget dyre karriere på øverste nivå, sa dommeren da han leste opp dommen for den siktede.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!