FAKTABOM: Alex Ferguson hevder at Manchester United har 19 målscorere denne sesongen. Det stemmer bare hvis man regner «Own Goal», eller selvmål, som en egen spiller. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
FAKTABOM: Alex Ferguson hevder at Manchester United har 19 målscorere denne sesongen. Det stemmer bare hvis man regner «Own Goal», eller selvmål, som en egen spiller. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

Mener Ferguson at «Own Goal» spiller for United?

Hevder at de røde har 19 målscorere denne sesongen.

(Dagbladet): Manchester United slo erkerival Liverpool 2-1 hjemme på Old Trafford i ettermiddag, og tok tre viktige poeng i kampen om serietittelen.

Sir Alex Fergusons lag tok ledelsen på en signaturscoring av Robin van Persie i det 19. minutt. Noen minutter ut i 2. omgang økte de røde til 2-0 på en goal som til slutt ble kredittert Nemanja Vidic.

- Vi var fantastiske
Nykommer Daniel Sturridge reduserte for Liverpool tre minutter seinere, men flere mål ble det ikke på Old Trafford, til tross for at Liverpool la press på hjemmelaget på tampen.

- Det spiller ingen rolle når du spiller mot Liverpool, det er alltid en viktig kamp. Vi var fantastiske inntil deres scoring, sier Alex Ferguson til BBC.

Den mektige United-bossen ble så spurt om United-spillerne kranglet om hvem som skulle kreditteres hjemmelagets andre mål.

Det så nemlig først ut til at det var Patrice Evra som var sist på kula, etter et fantastisk frispark fra van Persie, men reprisen viste at franskmannen headet den via Nemanja Vidic og i mål.

FRANSK-SERBISK SAMARBEID: Manchester Uniteds Nemanja Vidic og Patrice Evra feirer her de rødes 2-0-scoring mot Liverpool i ettermiddag. Det var lenge uklart hvem som ble kredittert scoringen, men til slutt ble det Vidic. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
FRANSK-SERBISK SAMARBEID: Manchester Uniteds Nemanja Vidic og Patrice Evra feirer her de rødes 2-0-scoring mot Liverpool i ettermiddag. Det var lenge uklart hvem som ble kredittert scoringen, men til slutt ble det Vidic. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix Vis mer

- De krangler i garderoben om hvem som skal ha målet, sa Ferguson med et glimt i øyet, til BBC.

Bevisst faktafeil?
Etterpå la han til:

- Det var synd at han (Evra) ikke fikk den, men det som er bra for oss er at Vidic ble vår 19. målscorer denne sesongen.

Der tar imidlertid Ferguson feil - så sant han ikke regner «Own Goal» som en egen målscorer.

BBCs reporter arresterte ikke Ferguson på dette, men statistikken viser at skotten tok feil:

United har - med Vidics scoring - 16 ulike målscorere i Premier League. I tillegg har Michael Carrick og Ryan Giggs scoret i henholdsvis Champions League og ligacupen. Det gir 18.

Viktig «målscorer»
I tillegg kommer det tre selvmål.

Og da går tankene fort noen år tilbake. Det er nemlig ikke lenge siden United presset motstanderne sine til å gi vekk uvanlig mange selvmål.

På det verste var selvmålene i Uniteds favør så mange at supporterne spøkte med at Real Madrid var ute etter å kjøpe «Own Goal» for 50 millioner pund.

Om det var den spøken Ferguson refererte til i dag, vet han vel best selv.

Uansett:

Uniteds 16 målscorere i serien er best i Premier League. Bak følger Manchester City og Chelsea - som begge har 13 ulike målscorere.

Og da regner vi ikke med «Own Goal»...