Mener Ferrys dopangrep er ondt

Beskyldte bronsevinner i VM for doping.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): De svenske journalistene fikk en skikkelig lissepasning fra Björn Ferry etter VM-sprinten på lørdag.

Svensken havnet på den sure 4. plassen, ni sekunder unna bronsemedaljen til Andrej Deryzemlja fra Ukraina.

Etterpå gikk han rett i strupen på ukraineren.

- Jeg har ikke gitt opp. Han skal pisse også, så vi får se, sa Ferry til Aftonbladet.

- Dårlig sportsånd

Dopingbeskyldningen kunne knapt vært tydeligere. Ferry uttalte videre at han visste hvem Deryzemlja var, men at han vanligvis havnet på 47. plasser snarere enn 3. plasser.

Landslagstrener for de norske gutta, Kjell Ove Oftedal, synes angrepet fra Ferry er malplassert og langt under beltestedet.

- Det er uproft. Hvis han sier noe sånt, bør han oppgi kilde, i stedet for å bare slenge ut rykter. Det er ondskapsfullt og dårlig gjort. Å si noe sånt i et VM er rett og slett dårlig sportsånd, sier Oftedal til Dagbladet.no.

SVENSK BOMSKUDD: Björn Ferry var ingen god taper etter fjerdeplassen på VM-sprinten lørdag. Nå får han kjeft for doping-hetsen. Foto: SCANPIX
SVENSK BOMSKUDD: Björn Ferry var ingen god taper etter fjerdeplassen på VM-sprinten lørdag. Nå får han kjeft for doping-hetsen. Foto: SCANPIX Vis mer

I dag modererte riktignok Ferry seg i Aftonbladet, og sa at han angret.

- Ja, egentlig. Men det er så utrolig kjedelig med folk som aldri sier hva de mener, sa han.

Vil ikke ha bråk

Oftedal benekter imidlertid at man holder kjeft i den norske leiren av frykt for å skape mediestorm.

- Vi har faktisk ikke slike meninger. Det er bestandig outsidere i forbindelse med VM. De tar store sjanser, men det er kanskje bare 10 prosent av dem som lykkes, sier han.

Lars Berger ser heller ingen grunn til å mistenke noen for ulovlige midler, men gir Ferry medhold i at folk tidvis kan være varsomme med å si hva de egentlig mener.

- Det blir bare bråk av det. Og i mesterskap er man ute etter mest mulig ro, sier han til Dagbladet.no.

Mener Ferrys dopangrep er ondt