Mener FFK-spillere driver skitten kampanje mot Nordlie

- Uproft, sier leder i Trenerforeningen.

UNDER STERKT PRESS: Tom Nordlie har etter hvert fått god erfaring i å takle turbulens i klubbene han trener. Selv om styrene i FFK Fotball og FFK Sport har fredet ham, opplever han gjentatt kritikk fra spillerne. 
Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
UNDER STERKT PRESS: Tom Nordlie har etter hvert fått god erfaring i å takle turbulens i klubbene han trener. Selv om styrene i FFK Fotball og FFK Sport har fredet ham, opplever han gjentatt kritikk fra spillerne. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Med Pål André Czwarteks velsignelse trykker Fredriksstad Blad i dag et avskjedsbrev adressert til styrene i FFK og FFK Sport, der veteranen tar et nådeløst oppgjør med trener Tom Nordlie.

- Jeg har vært vitne til en språkbruk og utskjelling av spillere som ikke hører hjemme verken på fotballbanen eller på andre arenaer i samfunnet. Jeg angrer den dag i dag på at jeg bare sto og så på dette uten å gripe inn. Dette har dessverre spesielt gått ut over de spillerne som er klubbens fremtid, er bare noe av det Czwartek skriver i brevet. Han hevder også det langt på vei var økonomiske hensyn som veide tyngst da ledelsen bestemte seg for å frede Nordlie.

34-åringen er langt fra den første FFK-spillerne som åpent kritiserer sjefen, tidligere denne uka måtte Hans Erik Ramberg stå skolerett etter å ha skrevet i et nettmøte at Nordlie ikke var rett mann for klubben.

- Svekker kraften i brevetDaglig leder i Trenerforeningen, Teddy Moen, ser med gryende uro på utviklingen i Fredrikstad. Og han har vondt av måten Nordlie nå blir angrepet på.

- Jeg synes det er kjempeuheldig at det brevet har lekket til media. Det skal selvsagt være takhøyde i fotballen for sterk uenighet i forhold til hvordan organisasjonen drives, og de ansatte må få anledning til å gi uttrykk for hva de føler, men det er noen regler her. Noen ting bør holdes internt. Jeg synes det svekker kraften i brevet, når man sannsynligvis veldig bevisst har gått rett til media med det. Det vitner om en kampanje der treneren bakvaskes. For hvordan skal en trener egentlig kunne stå imot den type metoder? Jeg er veldig kritisk til den siden av det, sier Moen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.