Mener fotballgutta kan lære modenhet av håndballjentene

Marit Breivik foreslo RBK-BHK-samarbeid.

(Dagbladet.no): Etter at en tilsvarende diskusjon rundt Stabæks fotballgutter og Askers fotballjenter døde ut, foreslo Marit Breivik denne uka tettere Byåsen-RBK-samarbeid.

Håndball-landslagets trønderske trener mener det vil være økonomisk berikende for håndballklubben Byåsen, samtidig som det også kan virke positivt for RBK.

I etterkant har ingen spurte, sentrale aktører vært uenig i at ideen er god. Og nå får Breivik støtte av en professor som mener RBK-gutta kan lære modenhet av BHK-jentene.

- Håndballjentene tok OL-gull til tross for at de fleste er håndballspillere på deltid. De tar selv ansvar og fremstår som veldig modne spillere, sier Hallgeir Gammelsæter til Adresseavisen.

- En del umodne fotballspillere

Han er professor i samfunnsendring, organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Molde og har studert toppidrettskulturen innen håndball og fotball i Norge.

- En del fotballspillere framstår som umodne. Ved å samarbeide kan fotballspillere få et annet perspektiv på hva det vil si å være toppidrettsutøver, sier forskeren.

RBK-kaptein Roar Strand reagerer på sin side på at folk uttaler seg uten å kjenne dem.

- Det synes jeg er utrolig. Sjøl har jeg ikke noen oppfatning av hva vi eventuelt kan lære av Byåsen, fordi jeg ikke kjenner dem godt nok, sier han til Dagbladet.no.

HAR LITT Å LÆRE: Professor Hallgeir Gammelsæter, som har studert norske håndball- og fotballmiljøer, mener Rosenborg-gutta kan lære modenhet av Byåsen-jentene. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
HAR LITT Å LÆRE: Professor Hallgeir Gammelsæter, som har studert norske håndball- og fotballmiljøer, mener Rosenborg-gutta kan lære modenhet av Byåsen-jentene. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

- Fantastisk treningskultur
I forlengelsen av Breiviks utspill kom for øvrig fotballjentenes landslagssjef Bjarne Berntsen på banen i går. Han mener Trondheims-Ørn bør bli en del av Rosenborg BK.

På spørsmål om hva RBK har å tjene på det, svarer han adressa.no som følger:

- De kan kanskje få en enorm klubbtilhørighet på kvinnesiden. Rosenborg er en merkevare i Trondheim, men hvis de vil fortsette å øke tilskuersnittet kan dette være til hjelp. Samtidig er det en fantastisk treningskultur blant de norske jentene, og erfaringsutvekslingen kan være en del av det, mener også han.

I tillegg til Stabæk og Asker har også Lillestrøm og Team Strømmen snakket løst om å slå seg sammen.

Mener fotballgutta kan lære modenhet av håndballjentene
HAR ALLEREDE SLÅTT SEG SAMMEN: Byåsens Gøril Snorroeggen (her flankert av Camilla Herrem (t.v.) og søster Marte Snorroeggen) er kjæreste med Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen. Ifølge hennes landslagssjef Marit Breivik, bør Byåsen vurdere å slå seg sammen med Rosenborg.